Društvo SAVJET ODBIO

Zakasnili sa prijedlogom 140 godina: Vezirov ipak neće biti Bratonožića most

Članovi Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova odbili su da prihvate inicijativu grupe građana Bratonožića da Vezirov most sa pripadajućom saobraćajnicom bude preimenovan u Bratonožića most.

Član Savjeta Cvetko Vukčević saopštio je da je predlog napisan da se talasa.

<<<Vezirov da bude Bratonožića most<<<

“Zašto bratonožićki, a ne kučki, zašto ne piperski, zašto ne lješkopoljski? Ovaj predlog je imao političku priču, pa neka političari vode raspravu”, rekao je Vukčević.

Član Savjeta Husein Ceno Tuzović je naveo da su Bratonožići zakasnili sa predlogom 140 godina.

“Tih 140 godina su da oni ništa za Podgoricu nisu učinjeli”, naveo je Tuzović.

62

avatar
1000
37
25
0
 
48
TumbinskaMilosavaBora BoraZabjeloTi bi sta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

Prijedlog..

Ti bi sta
Gost
Ti bi sta

Ja bih mu da ime cikotica most

Rumija
Gost
Rumija

Vjek i po je bio Vezirov most. Ovi koji su od skoro u Pg bi da mjenjaju imena. Staropodgoricani se i ne pitaju ima ih jedva 10%

Robi
Gost
Robi

Kako ne smije ova vlast da se muslimanima ni u čemu zamjeri, čak ne smiju ni da ukinu okupatorsko ime mosta nekakvog vezira. Albancima ne smiju ništa za zastave. Hrvatima ne smiju ništa što prisvajaju Boku. Samo jurišaju na Crnogorce, hoće da ih proglase Dukljanima katolicima.

Piperska
Gost
Piperska

Most nije vezirov nego sviju nas, koji inace i ne znamo koje bio taj vezir a i ne interesuje nas, znamo i da bi bolje bilo da taj vezir nikad i nije vidio moracu svojim ocima, strva mu se ne vidjelo !!!

veki
Gost
veki

imuni na virus promijeni ime ulice, mosta trga

21 MAJ
Gost
21 MAJ

To je bila BRUKA od predloga…zna se ko je izgradio most samo nije dokazano čije su kokoške snijele toliko jaja koja su ugrađena u most…

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Zna se, komunisti poslone rata

саша
Gost
саша

зар то није мост ,,Вака Ђуровића” . . ? ?

Atos
Gost
Atos

Bio je

Profesor
Gost
Profesor

Ovaj se sprdaj sa bratonozicima, trbali bi mi vas vratit 140 godina nazad, bili bi pravoslavci. Nema starih bratonozica Pa bi vidio ti 140 godina.

Stevo
Gost
Stevo

Uh Tuzovicu uh. Vi vise ne volite nasu Crnu Goru, nego cetnicki vojvoda i Becic

Blok
Gost
Blok

Nije svako ko se Krsti, ili slabi Slavu, četnik i Vojvoda

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Cetnici i vojvode su dobri ljudi i poticu iz najboljih crnogorskih bratstava !

Classic
Gost
Classic

Kakav je to maestro bio JOSIP BROZ,on odmah bi to prekratio MOST BRATSVA I JEDINSTVA,kada bi se priblizio zapadu ,onda bi bio BROTHERHOOD & UNITY,I SVI SRECNI.

Miloš
Gost
Miloš

Do sada su ga Podgoričani zvali vezirov most. Tako je bilo i u Kraljevini CG i u Kraljevini SHS i u Jugoslaviji. Zašto sada da se mjenja ime mosta nakon 140 godina?

Region
Gost
Region

Za to što su taj most koji pominješ srušili nacisti prilikom povlačenja 1945. Onda je napravljen potpuno drgačiji most. Znači priča se o dva različita mosta. Da nije srušen taj most, naravno da mu ne bi trebalo mjenjati ime. Ali ovo nije taj most

Stara
Gost
Stara

Predlog se talasa. HA HA HA.

Stole
Gost
Stole

Nepismeni, napisano je ” predlog napisan da se talasa.” ima sasvim drugo značenje u odnosu bez “da” Ja bih ipak napisao prijedlog a ne predlog.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ovaj most mogao bi da nosi ime mitskog cara Dukljana jer je po legendi upravo u pecinama ispod njega car Dukljan prikovan lancima. On je simbol zla /djavo/ i grize lanac da se oslobodi. Da ga ne bi pregrizao, na Badnji dan kovaci tri puta udare cekicem u nakovanj i lanac se obnovi. Kad bi se oslobodio narod bi opet… Više »

BOSS
Gost
BOSS

Ajde put kuca tj u brda

Send this to a friend