Društvo

Zaplijenili mreže, parangale, vrše

Koordiniranom akcijom Jedinice patrolnih brodova Centra bezbjednosti Herceg Novi i inspektora za ribarstvo, u petak je u Boki Kotorskoj sprovedena je još jedna u nizu uspešnih akcija uklanjanja nelegalnih i neobielježenih ribarskih alata, po akcionom planu MPRR-a u borbi protiv krivolova i nelegalne distribucije ribe i morskih organizama.

U reonu Tivatskog zaliva, na potezu Solila-Kukuljina, pronađene su nelegalno postavljene i neobeležene: tri vrše, od kojih je jedna bila nerealno velikih dimenzija, 10 parangala, od kojih je svaki brojao između 70 i 100 udica,i veliki broj mreža… Jedna (sastavljena od 3 platna) u dužini od preko kilometar i dvesta metara (1,2 km), jedna od preko 200 metara i jedna od preko 300 metara…

Po zakonu o Morskom ribarstvu i marikulturi, najduža mreža koja se može koristi u ovom vidu ribolova je 160 metara, tako da su pronadjene i izvađene mreže,u svakom pogledu nelegalne,čak i da je neka od njih u vlasništvu lica sa dozvolom za mali privredni ribolov. Apostrofiramo ovu od preko kilometar i dvesta metara, što je dužina na koju odavno nismo nailazili i koja govori o nedostatku svesti onih koji su je postavili, i to u reonu Solila, inače prirodnog mrestilišta.

“Svi zatečeni alati su uz veliki napor izvađeni i uništeni, a manja količina riba koja je u njima pronđjena je vraćena u more! Dugujemo veliku zahvalnost momcima iz Jedinice patrolnih brodova i čamaca centra bezbjednosti Herceg Novi, i Inspektoru za ribarstvo na ogromnom trudu i požrtvovanju koji su danas uloženi u ovu akciju, jer pravi ribari i ribolovci znaju kako je teško ovolike količine mreža,vrša i parangala izvaditi iz mora,a pravi ljubitelji mora i poštovaoci ribe,koliko je u prirodnim mrestilištima pogubno dejstvo ovakvih alata”, poručujun iz neformalna grupa sportskih ribolovaca i ljubitelja prirode Crne Gore Stop krivolovu.

Broj za prijavu krivolova u Herceg Novom je 067/184-773, u Budvi 067/184-258, Baru 067/184-018, Ulcinju 067/184-196 i na Skaradskom jezeru 067/174-246 i 020/875-998.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jadi
Gost
Jadi

😎 kad cete ocistiti more od ovije lupeza sto ronu po vas dan sa bocama i vadu vongole ne osta nijedna treba u svaku mjesnu zajednicu da budu po 3 ribocuvara . Da im se dodje glave

Ribar
Gost
Ribar

Kada ce biti uhvacene na desetine sportskih ribolovaca koje tamane ribu bocama i baterijskim lampama nocu.Mreza i vrsa su nista za ovaj vid nelegalnog ribanja.Pozdrav.

eto
Gost
eto

Evo desilo se nešto o čemu pišu mediji da normalni čoek mora podržati.Nema podataka čije su te monstruozne mreže i ostalo ili znaju no čekaju da privjere imaju li knjižicu DPS-a.U tom reonu često mićaju ribu pa i u sred ljetnje sezone.

STOP PREVARANTI
Gost
STOP PREVARANTI

Sramota.ljudi koji su najveci krivolovci u cg ucestvuju u ovome i glume neke postenjacine!!!sirotinji vade vrse a ljude koji su grdne pare uzeli ne diraju!!

Send this to a friend