Društvo

Zaposleni u prosvjeti dobili plate uvećane 20 odsto

Miomir Vojinović

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

“Na ovaj način još jednom smo pokazali da u potpunosti ispunjavamo sve što smo obećali kada je riječ o obrazovnom sistemu u našoj državi. Poboljšanjem materijalnog statusa prosvjetnih radnika stvaraju se uslovi za nastavak reformi u oblasti obrazovanja. Siguran sam da je činjenica da preko 60 odsto građana Crne Gore vjeruje Ministarstvu prosvjete garant da se nalazimo na pravom putu. Pred nama su novi izazovi, realizacija infrastrukturnih projekata, prijeko potrebnih našem obrazovanju”, navodi se u izjavi Vojinovića dostavljenoj medijima.

On je naglasio da je Ministarstvo prosvjete iz 2022. godine izašlo bez zaostalih dugovanja, što se, kako tvrdi, nije desilo u posljednjih desetak godina.

“Dugovanja po pitanju jubilarnih nagrada za 2020. i 2021. godinu su isplaćena, i u najskorije vrijeme biće isplaćene i za proteklu godinu, čime smo uspješno zaokružili rješavanje i ovog zaostalog problema. Što se tiče ulaganja u obrazovno-vaspitne ustanove, važno je istaći da je Ministarstvo prosvjete uložilo oko 4 miliona eura za finansiranje rekonstrukcija i adaptacija postojeće infrastrukture. U 2023. godini biće sproveden postupak nabavke školskih vozila u vrijednosti 1,5 miliona eura. Sredstva za ovu namjenu nalaze se u tekućem budžetu Ministarstva prosvjete. Idemo dalje u nove obrazovne pobjede”, zaključio je on.

28

avatar
1000
17
11
0
 
27
ElenaBokaHshshsAlo aloNastavnica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Elena
Gost
Elena

Budite zadovoljni, drzavnim upravama nijesu povecali ni centa, pored svih prica i obecanja.

Boka
Gost
Boka

U lazi su kratke noge,Koeficijent ste povecali a plate niste nego i zakinuli.Dobro je pa vam nismo povjerovali ni rijec jer evo dvije godine slusamo lazi sto nismo za trideset godina

Hshshs
Gost
Hshshs

Pozdrav za sve komentare koji su iskazali nezadollvoljstvo
Dok ste vi kuckali kako vam smeta, ministar je zapravo isplatio plate veće, kao što je i rekao..

Loš
Gost
Loš

Koeficijenti uvećani 20 %.

Nastavnica
Gost
Nastavnica

Tako je, ispadne mnogo manje nego sto oni sugerisu

MNE Evropa
Gost
MNE Evropa

Nek narod zna da nije 20% ,nego tu do 15%.

Prezir
Gost
Prezir

Kako odzvanja praznina ove izjave, zaglušujuće!

Nikola
Gost
Nikola

Nije istina, 20% je uvećanje startnog koeficijenta. Otprilike 100€ je uvećanje!

Nastavnica
Gost
Nastavnica

Nije ni toliko, oko 70

Srdjan
Gost
Srdjan

O cemu pricas covjece, kojih 20%, sram vas bilo. Nijesi ti kriv nego Bozovic i Draskovic predśednjik i potpredśednik sindikata prosvjete. Ne mrduse da podrze prosvjetne radnike da se plate povecaju 45% nego se dogovorise sa Vojinovicem na jadnih 13%. Uh, ko nam je ministar i predśednik sindikata. Od prosvjetnih para sindikalci setaju po Evropi, uzimaju debele dnevnice. Zato se… Više »

Bar
Gost
Bar

Koliko znaju da rade primaju previse

Mirko
Gost
Mirko

Nikad prosvjetari nijesu bili bolje placeni, a nikad nestrucniji , cast izuzecima!

MnMn.
Gost
MnMn.

Zauzvrat imamo djecu sa najgorim IQ-om u Evropi i Univerzitet
ispod 2000-tog mjesta na Šangajskoj listi.

ASKO
Gost
ASKO

Univerzitet CG se ne nalazi na toj listi.

Alo alo
Gost
Alo alo

Nismo zadovoljili uslove ni da se nadjemo na toj listi

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Najvecim neradnicima u zemlji povecavaju zaradu u nadi da ce ih glasati. Onima koji su u pidzamama “drzali” online nastavu 2 godine i koji nikad udruzeno nisu pokrenuli inicijativu da se skolski program mjenja.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Druze, nemoj se grijesit. Kad bi znao sto se desava u glavy prosvjetnom radniku na sami pomen online nastave, znao bi koliko i kako se radilo i koliko je to naporno u svakom smislu. Nemoj, ne pricaj kad ne znas. Pristali bi da cas traje sat i po, samo da nema onlone nasfave nikad vise. I prelistaj skolske stranice, neko… Više »

Slobodanka
Gost
Slobodanka

Zivimo li u istoj zenlji ili ovi sto vladaju nemaju nikakvih kriterijuma.Imaju li trunku savjesti ili su mentalno ogranicani Zar penzionere koji nijesu imali minimalne penzije satiru,snamjerom da nas sve izjednace.Dokle da mirno gledamo urusavanje nasega dostojanstva,nijesmo debili nepismeni.

Bliski
Gost
Bliski

20 % na koeficijent, a ne na ukupnu zaradu, sto pojedinima nije ni 10 % od zarade uvecana…ne mazite oci gradjanima, mala je CG

Roko
Gost
Roko

20% je mnogo vise nego zasluzise

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Budimo precizni, plata je uvećana 16%! Ostatak ste uštinuli!

Zeljko
Gost
Zeljko

Povecanje je 13%..ni kapi vise..Neka me neko demantuje….Samo su ljekovi “skocili”30%

Cicka
Gost
Cicka

Nije svima isto, meni je plata bila 671 euro sad mi je 787 e.

svizajedno
Gost
svizajedno

…. gdje su rezultati sa PISA testova , na osnovu kojih rezultata je uslijedilo povećanje, materijalna odgovornost ne postoji po prirodi posla , samo moralna odgovornost a to je trivijalna kategorija …… , penzionere ste zaboravili …. penzioneri nebi trebali da zaborave Vas …..

svizajedno
Gost
svizajedno

….. uz sve beneficije I siguran stalni radni odnos do odlaska u penziju sto niko od zaposlenih u drugim djelatnostima nema , a i da ne govorimo o godisnjim odmorima …..

Raki
Gost
Raki

Jeste,i sada ces nezakonito da im uvedes jos casova.Roditelji svih ucenika a posebno djece sa posebnim potrebama hitno na proteate ispred ministarstva prosvjete,ovo je opsta ludarija sta se predlaze

Sanremo
Gost
Sanremo

Ova vlada spc od pomoci EU 30mil za penzionere, djeli mup prosvjeti sebi.
Sto je ovo kukala ti majka Cg.

Ivan
Gost
Ivan

Makar danu narodu,i do sad smo stalno zaduzeni a narod nije dobio centa

Send this to a friend