Društvo

Zatvaraju se dječja igrališta u Kotoru, korona ušla u risanski Dom starih

Dom starih u Risnu

Zbog složene epidemiološke situacije u kotorskoj opštini, u kojoj na današnji dan ima 97 inficiranih koronavirusom, u opštini je jutros održana sjednica Kriznog štaba. Željko Aprcović, predsjednik Opštine Kotor je za Skala radio kazao da su dogovorene nove mjere na teritoriji opštine, u skladu sa mjerama NKT-a, koja će važiti narednih 15 dana.

Dogovoreno je da se zatvore sva dječja igrališta, kazao je on, kako bi se preduprijedile moguće infekcije.

Služba zaštite i spašavanja će nastaviti dezinfekciju prostora ispred svake javne ustanove koje koristi veći broj sugrađana i gostiju koji dolaze u Kotor.

Dogovoreno je i da Uprava policije, zajedno sa Komunalnom policijom i inspekcijom pojačaju kontrolu primjene svih mjera NKT-a, kazao je Aprcović i dodao da od danas u Kotoru svi objekti rade do 22 sata, sa ograničenim brojem gostiju.

Dogovoreno je da opštinski Štab bude u svakodnevnoj komunikaciji, kako bi se preduprijedila infekcija.

Na pitanje Skala radija da li je tačno da ima inficiranih u Domu starih „Grabovac“ Risan, kotorski predsjednik je odgovorio da je tačno i da je dio korisnika usluga, ali i zaposlenih inficiran.

“U stalnom smo kontaktu sa menadžmentom ove ustanove”, kazao je Aprcović i dodao da su inficirani smješteni u covid bolnicu u Baru, a da su zaposleni izolovani u samoj ustanovi.

“Svi oboljeni su stabilno”, saopštio je Aprcović.

Opština će, poručio je on, posebno voditi računa o socijalno najugroženijem dijelu populacije Kotora.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
PrimorjeDuxdoktor RistoDoxford
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primorje
Gost
Primorje

Eto prilike da se nastavi lumpovanje i pijanke..

Dux
Gost
Dux

Eto im zurke i bahanalije

doktor Risto
Gost
doktor Risto

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Doxford
Gost
Doxford

Nemojte,molim vas.Kako ce roditelji piti kafu i buljiti u telefone….dje ce sa djecom?..Igralisra su napravljena,u dosluhu sa vlasnicima restorana.. npr Mondo Verde…Pored terase restorana,napravljeno igraliste da bi napunili terasu.

Send this to a friend