Društvo

Zatvoren Reciklažni centar, dio zaposlenih zbog karantina ne može na posao

Zatvoren je reciklažni centar preduzeća Deponija jer, kako kažu iz ovog gradskog preduzeća kojim rukovodi Arsenije Boljević, dio zaposlenih nije u mogućnosti da dolazi na posao zbog uvođenja karantina u Opštini Tuzi i na Vrelima ribničkim.

Regionalni reciklažni centar je sistem predtretmana komunalnog otpada i odvajanja sekundarnih sirovina, kao što su karton, papir, plastika, metal, gume…

“Nakon uvođenja karantina u Opštini Tuzi i na Vrelima ribničkim jedan dio zaposlenik koji je radno angažovan u reciklažnom centru nije u mogućnosti da obavlja svoje radne zadatke i zbog toga je ovaj pogon zatvoren. Svi zaposleni preraspoređeni su u sektore koji imaju potrebu za dodatnom radnom snagom”, navode iz ovog preduzeća.

Iz Deponije kažu da sprovode sve propisane mjere zaštite na radu.

“Deponija sprovodi sve propisane mjere zaštite na radu i to za sve zaposlene čiji radni zadaci zahtijevaju nošenje zaštitne opreme i korišćenje sredstava zaštite. Nakon proglašenja pandemije i dobijanja preporuka od Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u ovome Društvu primjenjuju se dodatno sve promisane mjere. One uključuju socijalnu distancu, upotrebu maski i rukavica, kao i svakodnevnu dezinfekciju svih površina u preduzeću”, kažu iz Deponije.

Oni navode da u cilju veće zaštite zaposlenih sva komunikacija sa korisnicima usluga obavlja se isključivo putem elektronske pošte i telefona.

Količine dopremljenog komunalnog otpada na Deponiji Livade u 2019.godini iznose 81.757 tona.

“Količine dopremljenog komunalnog otpada na Deponiji Livade u periodu od 1. januara do 31. marta 2020. godine iznose 18.908 tona i u nivou su količina koje su uobičajene”, kažu u Deponiji.

Send this to a friend