Društvo

Zatvorena sala u školi u Bijeloj, vlaga i buđ prekrili zidove

Osnovna škola “Orjenski bataljon” u Bijeloj zatvorila je fiskulturnu salu i kino, zbog ogromne vlage i vode koja se slivala niz zidove.

Foto: PG vremeplov

U sali koja već dvije godine prokišnjava nijesu se mogli odvijati časovi, a ogromne kiše prethodnih dana prouzrokovala su i oštećenja na parketu koji se počeo da se diže.

Direktorica škole Jarmila Radović kaže u razgovoru za Radio Herceg Novi da su bili prinuđeni da zbog zdravlja učenika zatvore salu, a glavni razlog zbog čega nijesu riješili ovaj problem jesu propusti u zakonskoj proceduri.

Foto: PG vremeplov

Naime, rješavanja problema pokrenuto je čak prije dvije godine. Novac je bi0o obezbijeđen i očekivao se tada početak sanacije, ali se predmet sada nalazi na Upravnom sudu.

“Nakon konsultacija sa Ministarstvom prosvjete, uprava škole podnijela je tužbu Upravnom sudu protiv Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki. U tužbi je detaljno obrazloženo gdje su povrijeđena pravila postupka i pogrešno primijenjeno materijalno pravo. Kako Upravni sud nije donosio presudu po ovom pitanju, uputili smo Urgenciju Upravnom suda, navodeći opravdanost hitnog rješavanja u navedenom postupku. U odgovoru predsjednice suda Branke Lakočević stoji da će, imajući u vidu razloge za hitno postupanje koje smo naveli, u navedenom predmetu donijeti odluku u skorije vrijeme. Međutim, još uvijek nije donešena odluka po navedenoj tužbi”, pojašnjava Radović.

Foto: PG vremeplov

Namjenskih 65. 000 eura za sanaciju su još na računu škole i nijesu korišćeni u druge svrhe.

Dok se ne saniraju propali zidovi, obavezne časove fizičkog vaspitanja djeca će, kada pada kiša, imati u učionici.

Foto: Radio Herceg Novi

Za njih će tada biti organizovano igranje društvenih igara, učenje pravila i strategije sportskih igara, a kad je lijepo vrijeme biće na vanjskim terenima i igralištu.

“Do kraja marta ćalu će moći da koriste samo oni koji su je prethodno zakupili”, zaključuje direktorica Radović.

Send this to a friend