Društvo

Završena prva faza prijave za dodjelu stipendija doktorskim istraživanjima

Ministarstvo nauke je, drugu godinu za redom, objavilo Konkurs za dodjelu atraktivnih stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori u 2019/2020. godini, 24. aprila 2019. godine.

“Prijava kandidata za stipendije se odvija u dvije faze. U prvoj fazi, kandidati su bili u obavezi da se do 10. juna registruju na portalu ,,Naučna mreža“ Ministarstva nauke i zajedno sa svojim mentorom iskažu interesovanje za stipendiju. U ovom roku, interesovanje za stipendiju je iskazao 41 kandidat, od čega je 11 kandidata predložilo temu doktorskog istraživanja iz oblasti medicinskih nauka, osam kandidata iz oblasti prirodnih nauka, šest iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka, 11 iz oblasti društvenih nauka, dok je pet kandidata prijavilo temu iz oblasti humanističkih nauka”, navode iz ovog resora.

Samo kandidati koji su prijavili interesovanje za stipendiju na portalu ,,Naučna mreža” mogu se prijaviti i u drugoj fazi.

“Druga faza je podnošenje prijava kandidata za stipendiju (prijavni obrazac, finansijski plan stipendije i propratna dokumentacija) na adresu Ministarstva nauke do 25. juna 2019. godine do 14 časova”, ističu oni.

Send this to a friend