Društvo

Završni radovi na sanaciji hotelsko-zdravstvenog kompleksa Vrmac

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević obišli su juče radove na sanaciji hotelsko-zdravstvenog kompleksa “Vrmac” na Prčanju.

Prvi čovjek grada je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da sa gospodinom Vukčevićem obiđe završne radove na ovom objektu.

,,Ovaj hotel, rađen u specifičnim uslovima, može dati samo dodatni podsticaj cjelokupnoj hotelsko turističkoj privredi. Nije zanemarljiva ni brojka od preko stotinu naših sugrađana koji će baš ovdje naći zaposlenje. Očekujemo brzo realizaciju druge faze hotela “Blue Kotor Bay” koja će početi vjerovatno na jesen, kad se stvore neophodni pravni preduslovi”, kazao je Aprcović.

Investiciono razvojni fond finansirao je ovaj projekat u iznosu od sedam miliona eura.

,,Urađen je veliki posao za kratak vremenski period i možemo slobodno reći postavljeni su novi standardi kada je u pitanju izgradnja i dizajn objekata. Jako je važno da ovaj hotel radi 12 mjeseci , uzimajući u obzir da postoji sertifikat još iz 1920. godine, kada je u pitanju lječilište, tako da će pored turističkih potencijala ovaj objekat biti i u funkciji zdravstvenog turizma”, kazao je Vukčević.

Investiciono razvojni fond će i u narednom periodu podržavati ovakve projekte, a ukupno su u turizam uložili gotovo 100 miliona eura.

Generalni menadžer budućeg hotela “Blue Kotor bay” Dejan Perić je najprije istakao da se prvi gosti očekuju 15. jula i da je planirano zaposlenje za 75 radnika, s obzirom na COVID19.

,,Već sljedeće godine ćemo imati preko 100 zaposlenih, a od 1. oktobra tekuće godine radićemo na razvoju zdravstvenog turizma i biće aktuelan do 15. maja. Od izuzetnog značaja nam je podrška IRF-a jer će ovo biti hotel sa pet zvjezdica, 106 smještajnih jedinica, imaće unutrašnji spa, bazen, dva restorana, marinu i privatnu plažu”, zaključio je Perić.

Otvaranje impozantnog hotela “Blue Kotor Bay” zakazano je za 15. jul tekuće godine.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Kiki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kiki
Gost
Kiki

Ko je vlasnik i kako je dosao do imovine?
Ukoliko je kupio zasto podrska investiciono razvojnog fonda?

Send this to a friend