Društvo

Zbog koronavirusa privremeno se obustavljaju letovi ka Milanu i Bolonji

Letovi iz Crne Gore prema sjeveru Italije, odnosno ka Milanu i Bolonji,  od subote 29. februara, privremeno se obustavljaju, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije, Ministarstvo zdravlja je, na predlog Instituta za javno zdravlje, donijelo naredbu o privremenoj zabrani putovanja ka i iz Crne Gore ka sjeveru Italije. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja  zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzibanja i prenošenja u druge zemlje, zbog čega se privremeno se obustavljaju letovi putnika iz Crne Gore ka aerodromima u Milanu i Bolonji i obratno”, saopštio je Miro Knežević, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u Ministarstvu zdravlja, naglašavajući da se radi o preventivnoj mjeri kako bi se spriječila inportacija Korona virusa u Crnu Goru.

Ditektor Aerodoroma Crne Gore Danilo Orlandić naveo je da iz Crne Gore ka Italiji saobraćaju četiri avio kompanije (Montenegro airlines, Al Italija, Wizz Air, Ryanair) koje lete ka tri destinacije i to ka Milanu, Bolonji i Rimu.

“Privremenom mjerom koju je donijelo Ministarstvo zdravlja, a koju smo mi obavezni da poštujemo, suspenduju se letovi ka Milanu i Bolonji, što znači da se linija ka Rimu i dalje odvija u normalnom saobraćaju”, kazao je Orlandić.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša pojasnio je da je Institut napravio procjenu rizika vezano za epidemiju koja se na sjeveru Italije dešava sa novim Korona virusom.

“Imajući u vidu da imamo direktne avionske veze sa Italijom i da tim avionima dolazi veliki broj putnika, mogućnost inportacije virusa u Crnu Goru je velika. Institut je, bazirajući se na zaključcima Nacionalnog koordinacionog tima, od 26.02.2020. godine, predložio donošenja odluke o odlaganju putovanja u ta područja za stanovnike Crne Gore”,  istakao je Mugoša.

Glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka Višnja Orban naglasila je da će Sanitarna inspekcija će i dalje vršiti stavljanje pod zdravstveni nadzor putnika na aerodromu u Podgorici, zbog konekcija letova iz Italije preko iz Rima i drugih evropskih destinacija. – Molimo putnike koji putuju iz pravca Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obavezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih stavi pod zdravstveni nadzor, kazala je Orban.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Ukinite letove i prema Rimu

royal
Gost
royal

zabrani wizu i rajanu. A onda MA da leti za Rim lagano uz dizanje cijena jer narod osudjen.

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Mozda bi nekima od vas bilo draze da zive u drzavi gdje predsjednik drzave(Vucic) kaze da popiju koju “časicu” i nista ne brinu, a njegov ministar porucuje da posto virus ne napada zene(?) mogu slobodno svoje supruge da salju u soping u Italiju posto ce biti dobrih popusta!?!?!

Gigi
Gost
Gigi

Sve castim za 8 Mart kartu za Milano

Gigi
Gost
Gigi

Posebno damama iz DPS.

Mima
Gost
Mima

Bome direktor aerodroma junački. Cap i zabrani. Ovi ostali su se kanili da napišu da trebaju ruke da se operu da kog ne uvrijede

Ćelo
Gost
Ćelo

Tako mi toga junaštva, baš je on to odlučio

Momcilo
Gost
Momcilo

Dobro je. Ionako su nam predavanja online

Zikq
Gost
Zikq

Najzad konkretna mjera!

Quaz
Gost
Quaz

Bilo je i vrijeme više!

London, Pariz
Gost
London, Pariz

Bilo bi zanimljivo znati zabraniše li i druge, mnogo veće države, letove ka ova dva grada

KPJ
Gost
KPJ

Koji UMNICI boze sacuvaj

Marko
Gost
Marko

Nepismeno sve.

Marko
Gost
Marko

Sami ste gradjanima napravili jos vecu stetu jer su im propale karte. Moze se iz Italije doci i preko Rima ili bilo koje druge zemlje.

MIlos
Gost
MIlos

Moze se do Italije poci preko Podgorice do Rima ali Montenegroairlinesom gdje je karta 250 eura a do Bolonje i MIlana je letio low kost sa cijenom karte oko 50-tak. eur. Nesto mi tu cudno

Prc CG
Gost
Prc CG

Kako sami sebe lažete pa onda i nas,prije neki dan bombastičan naslov;nema obustave letova prema i od Italije.
Sve vam je ovako.

Mima
Gost
Mima

Prije neki dan nije bilo zaraženih u Hrvatskoj i Makedoniji. Ti su dobili to taman iz milana

prijatelj
Gost
prijatelj

Tako je! Svaka čast za sve u Ministarstvu zdravlja za odluku o zabrani letova za Milano i Bolonju! Prava odluka! Bravo! 👍👌🙂

Mne
Gost
Mne

I vi tako brisete komentare 😉 . Novinarska posla .

Ana
Gost
Ana

Da li neko zna na koji nacin mozemo da dobijemo povracaj novca za karte koje su vec kupljene za ove gradove?

Mirko
Gost
Mirko

A zašto ne i Rim?

Pilot
Gost
Pilot

Zato sto njega drzi MontenegroAirlines

Primorac
Gost
Primorac

Zato sto bome Montenegro airlines leti iz Rima pa da ne propane…

Ministarka
Gost
Ministarka

Zato što nisu zabilkezeni slucajevi kao na sjeveru a i oni koji lete njim ce svakako biti pod nadzorom kad slete. Objasnjeno

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Rim je dosta dalje nego ovi gradovi i djelovi Italije koji su pogodjenije najvise.Ogromna je panika u Italiji,do sada juzni dio je bio relations ok,danas su javili da su sedam slucaja otprilike u Napulj,samo je pitanje vremena kad ce i Rim biti zatvoren.Pogledajte slike gradova u sjevernoj Italiji sablasno nidje zive duse.Ono dezifekant za ruke koji je bio oko euro… Više »

Vele
Gost
Vele

Kakva glupost

Milanez
Gost
Milanez

Ko je donio virus, donio je!

Send this to a friend