Društvo

Zbog Muslimanskog groblja Islamska zajednica Berane pokrenula sudski spor

Berane

Nakon što je Komunalno preduzeće Berane preuzelo gazdovanje nad Muslimanskim grobljem ispod Jasikovca oglasio se Odbor islamske zajednice Berane koji je saopštio da je pokrenuo sudski spor, te da apeluju da se primjena odluke odloži.

Saopštenje Odbora islamske zajednice Berane prenosimo u cjelosti:

Građani Berana islamske vjeroispovijesti su sa velikim razočarenjem pročitali vijest kojom nas je gospodin Savo Vučetić, VD direktor Komunalnog preduzeća, obavijestio da je preduzeće preuzelo gazdovanje nad Muslimanskim grobljem. Na ovu njegovu neodgovornu, brzopletu i nepromišljenu odluku, primorani smo da obavijestimo javnost o stvarnim činjenicama:

Iako je 2003. godine pomenuta parcela data Komunalnom preduzeću Berane za potrebe novog groblja, isti nijesu imali sluha da ovu parcelu privedu namjeni, te se 2006. godine IZ obratila opštinskim strukturama da zajednički radimo na uređenju pomenute parcele. Tu našu ponudu nijesu prihvatili, pa je u posjedovni list parcela upisana na trajnom korišćenje Islamske zajednice.

Islamska zajednica Berane je u skladu sa svojom tradicijom parcelu privela osnovnoj namjeni (groblju) ulažući ogromna materijalna i fiansijska sredstva. Već punih pet godina odgovorno i u skladu sa islamskom vjerskom tradicijom brine i vodi računa o ovom groblju na zadovoljstvo svih porodica koje imaju potrebu za tim uslugama.

O svemu ovom smo na iscrpan i temeljan način obavijestili ukupnu javnost, a posebno smo to na argumentovan način pokazali na jednoj od sjednica lokalnog parlamenta, mada su odbornici beranske vlasti, i pored naših argumenata i molbi za odlaganjem ove odluke ipak, neočekivano, glasali da se ova sporna odluka donese.

Još jednom apelujemo na lokalnu izvršnu vlast i rukovodstvo Komunalnog preduzeća da odlože primjenu ove odluke, na odgovoran je način razmotrimo i istu upodobimo na način kako smo to i predlagali na pomenutoj sjednici lokalne skupštine, a to znači na prihvatljiv način za sve nas.

Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je sa naše strane pokrenut sudski proces kod nadležnog suda od kojeg očekujemo da blagovremeno donese odluku, a istovremeno apelujemo na rukovodstvo Komunalnog preduzeća da odloži primjenu sporne odluke, zaključuje se u saopštenju Odbora islamske zajednice Berane.

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
MatraxCrnogorciSuSrbiJelicaTeški DpsAtlas
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Teški Dps
Gost
Teški Dps

Moram da konstatujem da je SO BERANE u pravu po zakonu komunalna preduzeca su obavezi da upravljaju grobljem. Dzabe idete na sud .

Jelica
Gost
Jelica

Ti si teski sovinista i zna se kome ti pripadas a sramim se sve vise sto sam Beranac jer Berane vise nije u Crnoj Gori.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jelica Berane je ostao PRAVA CRNA GORA. Bolje idi u tursku ili sarajevo ak zelis dzamahiriju

Atlas
Gost
Atlas

Treba uvest pretplate za grobove. Ugovor minimum 24 mjeseca ka za telefone ko ne ispostuje ugovor neka mu istovare kosti od predaka ispred kuce. E sprdnja ni mrtve vise ne postujemo.

Zabrinut
Gost
Zabrinut

Evo prilike da se Vlada i pravosudje pokazu a ne samo da se kaju zbog proslosti !

Sena
Gost
Sena

Oduzimanje zemljista i rusenje objekata IZ je jedan od razloga zasto Muslimanski narod (Bosnjaci i Albanci) ne zele za partnere strankama sa Srpskim predznakom. Srbi su svoje lice pokazali 90 ih god. i ni zbog cega se nisu pokajali i dalje bi da otimaju, pljackaju i protjeruju nesrpsko stan. sa svojih ognjista. Berane je primjer tome, prvo ono sa onom… Više »

Matrax
Gost
Matrax

I jedni i drugi su devesetih išli iz Crne Gore u BiH da ratuju, a naša velika greška u Crnoj Gori je da su na tom dijelu Balkana Pravoslavci i Muslimani najbliži po rodu i slovu. Veliki je grijeh da se svađaju a kamoli tuku.

Milorad
Gost
Milorad

Mora se tom VD direktoru koji je VD punih 5 godina nezakonito stati u kraj zakonskim sredstvima.Zasto Upravna i finansijska inspekcija ne udje u Komunalno preduzece jer taj covjek radi sta hoce.Mora drzava reagovati jer otimaju ono sto nijesu gradili.Dje cemo mi Crnogorci da se kopamo jer nam nedaju jer su preimenovali Gradsko groblje u Srpsko.Sramota sta rade nasim komsijama… Više »

Send this to a friend