Društvo

Zelena avantura: Savez izviđača organizuje eko kviz za djecu i mlade

Savez izviđača Crne Gore organizovaće eko kviz, namijenjen djeci i mladima od 12 do 16 godina, sa ciljem da kroz igru i takmičenje pošalju snažnu poruku koliko je životna sredina važna i da njeno čuvanje treba da bude najveći patriotski i rodoljubski potez.

U Savezu ističu da su se zbog epidemiološke situacije u zemlji odlučili da u ovim decembarskim danima najmlađim učesnicima poklone eko kviz.

“Eko kviz pored takmičarskog dijela u sebi nosi i onaj dio koji se tiče edukacije djece i mladih po pitanju ekologije. Svi učesnici će imati priliku da saznaju nešto više o flori i fauni Crne Gore, načinu kako se filtrira voda, sanira ognjište, pravilno sadi drveće ali i mnoge druge stvari koje se tiču naše zemlje”, navode u Savezu izviđača.

Kako dodaju, kviz je osmišljen tako da za njega ne treba neka posebna priprema, dovoljno je elementarno poznavanje zadate teme kao i logičko razmišljanje prilikom odgovora na postavljena pitanja.

“Eko kviz će se održati 12. decembra, a svi učesnici i učesnice mogu da se prijave putem link-a: https://forms.gle/7AH1VL1YHJp3TdAG9, prijave su otvorene do osmog decembra. Zbog epidemiološke situacije, eko kviz će biti održan putem online platforme”, pojašnjavaju u Savezu izviđača Crne Gore.

Najbolje učesnike očekuju vrijedne nagrade: kamperska oprema, šatori, razni alati, kao i mogućnost da tokom 2021. godine posjete neke od izviđačkih kampova i učestvuju u akcijama pošumljavanja i uređenja prostora.

“Savez izviđača Crne Gore će i u 2021. godini raditi na poboljšanju životne sredine, očuvanju prirodnih bogastava Crne Gore, kao prioritet ostaje metod izviđačkog rada koji utiče na pojedinca, da kao jedinka direktno utiče na društvo”, poručuju iz Saveza.

Eko kviz je dio projekta “Zelena avantura”, a podržao ga je UNICEF.

Više informacije o samom kvizu moguće je pronaći na Facebook stranici Savez izviđača Crne Gore, instragram profilu scouts_montenegro i putem sajta www.scouts.org.me.

Send this to a friend