Društvo

Popravljaju mobilijar, sade zelenilo

Gradsko preduzeće Zelenilo uzelo je učešće u akciji „Zelena zona za djecu i penzionere“ koja će se realizovati u narednih par dana na inicijativu građana sa Bulevara Ivana Crnojevića, a koji je kroz projekat građanska akcija podržao Fond za aktivno građanstvo, kazali su iz Glavnog grada.

Naime, ovo Društvo je izvršilo zamjenu 35 letava i farbanje sedam klupa na pomenutoj lokaciji, a 7. i 8. oktobra, kada se planira i obilježavanje realizacije Akcije, Zelenilo će ugraditi dvije klupe.

Cilj akcije je, kako dodaju, uređenje igrališta i zelene površine ispred stambenih zgrada na Bulevaru, na kojim se okupljaju roditelji sa djecom, starije osobe, tinejdžeri i vlasnici kućnih ljubimaca.

Podsjećaju, u prethodnom periodu u saradnji sa dječijim edukativnim centrom „Pčelice“, JPU „Đina Vrbica“, PPU „Kućica“, PPU „Petar Pan“, OŠ „Mahmut Lekić“, Zelenilo je u sklopu Dječije nedjelje, u park – šumi Gorica (kod spomenika), učestvovalo na sadnji drveća u akciji „Drvo prijateljstva“.

Zelenilo je, takođe, u saradnji sa volonterskim klubom Telekoma i predstavnicima Ministarstva prosvjete Crne Gore, učestvovalo u akciji uređenja školskog dvorišta u OŠ „Vlado Milić“.

Osim sadnje drveća, žbunja, žive ograde i perena, u školskom dvorištu je ugrađen i parkovski mobilijar.

Ovo je, kako poručuju, nastavak proljećne akcije sa prdstavnicima Telekoma kada su uređena i školska dvorišta OŠ „Štampar Makarije“ i OŠ „21 maj“.

M.B.

Send this to a friend