Društvo

Zenka čestitao Jevrejima Roš Hašanu

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka čestitao je danas predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore Nini Ofner Bokan i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Roš Hašanu – praznik koji označava početak “nove jevrejske godine”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zenka je u ime tog resora i svoje poželio vim Jevrejima srećnu Novu godinu, dobro zdravlje i porodičnu sreću.

“Među mnogim običajima vezanim za ovaj praznik jeste i traženje pomirenja i oproštaja od onih kojima je nanijeta nepravda tokom godine, kao i pokajanje za učinjene grijehe prema drugima. Godina iza nas je bila puna iskušenja izazvanih pandemijom korona virusa. Međusobno razumijevanje, solidarnost i pomaganje su nam posebno potrebni u ovim izazovnim vremenima i potvrda su da su neiscrpni izvori kojima jevrejska vjera uči”, naveo je ministar.

On je poželio da predstojeća godina donese svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori mnogo zdravlja i uspjeha na svim poljima života.

“Jevrejska zajednica u Crnoj Gori je bitan segment ovog društva i predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru, te će sigurno i u budućnosti doprinjeti stvaranju okruženja, gdje se poštuju visoko moralne vrijednosti i principi”, poručio je Zenka.

Send this to a friend