Društvo

Zenka: Još jedna potvrda realizacije naših zajedničkih strateških ciljeva

Vlada Crne Gore pokazuje punu posvećenost postizanju rodne ravnopravnosti, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka prilikom uručivanja ugovora nevladinim organizacija kojima su odobrena sredstva za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti rodne ravnopravnosti po Javnom konkursu “Ključ je u rukama žene” za 2019. godinu, dodajući da je i današnji događaj još jedna potvrda realizacije naših zajedničkih strateških ciljeva.

Zenka je izrazio zadovoljstvo prilikom sve uspješnije saradnje koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima sa civilnim sektorom.

U prilog tome govore brojne zajedničke aktivnosti, kampanje, obuke, istraživanja, realizacija projekata koji direktno utiču na zaštitu prava od diskriminacije po osnovu pola, lični i društveni razvoj žena, učešće u društvenim procesima od značaja za unapređenje ukupnog položaja žena u Crnoj Gori.

Ministar je istakao i veoma važan vid saradnje na osnovu Zakona o saradnji sa nevladinim organizacijama.

Poslednje dvije godine Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, sprovodi Javni konkurs za raspodjelu sredstava za nevadine organizacije u ovoj oblasti.

Zenka je podsjetio da je tokom 2018. godine  sa ukupno 171.000 eura u oblasti rodne ravnopravnosti podržano 11 projekata, dok je za 2019. godinu iz ove oblasti opredijeljeno  290.000 eura, što je više od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

“Ukupno 24 projekta sa najvećim brojem bodova po ocjenama procjenjivača/ca dobilo  je mogućnost da budu finansirana”, poručio je Zenka.

Izvršna direktorica SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica Biljana Zeković, na kraju se zahvalila u ime svih nevladinih organizacija koje su dobile projekat.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milan
Gost
milan

Pricaju da se “gospodin” ministar dohvatio fakultetske diplome sa 50 godina… Sad se on nasao da nam prica o “realizaciji naših zajedničkih strateških ciljeva”
Mada po faci se vidi da je pravi “intelektualac”

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Gosppsin Zdenka je legenda!

Send this to a friend