Društvo

Zenka: Kad budemo jedni druge poštovali, bolje ćemo se razumjeti

Manjine u Crnoj Gori imaju jaku podršku Vlade u smislu poboljšanja svog položaja, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na redovnom konsultativnom sastanku sa predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem.

“Saradnja svih institucionalnih mehanizama za zaštitu i unapređenje položaja manjinskih naroda u Crnoj Gori je nužna ukoliko hoćemo za rezultat punu integraciju manjina u crnogorskom društvu. Crna Gora prepoznaje manjinske narode kao partnere i prijatelje koji čine sastavni dio njenog  društva. Manjine su podrška naprednim idejama, progresivnom putu Crne Gore, ali moramo u Crnoj Gori još učiti dosta jedni o drugima”, rekao je Zenka i dodao da manjinski narodi osjećaju i cijene.

Kako je dodao, iz tog razloga Ministarstvo jača aktivnosti koje za cilj imaju bolje poznavanje nacionalnosti i vjeroispovjesti.

“Suština je da se bolje ljudi upoznaju, više će poštovati jedni druge, kad se budu bolje razumjeli”,  kazao je Zenka.

Zenka i Deković razgovarali su o aktivnostima Hrvatskog nacionalnog vijeća u prethodnoj godini i najznačajnijim izazovima sa kojima je hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori suočena.

U svijetlu nedavnih incidentnih situacija porodice Tomkić, pozdravili su blagovremenu reakciju nadležnih organa i podršku koju je Vlada iskazala.

Send this to a friend