Društvo

Zenka: Najbolji način da poštujemo jedni druge je da znamo naše posebnosti

Crna Gora kultiviše multikulturalne, multinacionalne i multikonfesionalne vrijednosti i svojim primjerom može inspirisati mnoge veće i razvijenije zemlje u tom dijelu, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka otvarajući školu političkih studija “Položaj manjina u Crnoj Gori”, ranije danas u Ulcinju.

Zenka je ponovio da Vlada Crne Gore u manjinskim narodima vidi partnere u realizaciji razvojnih ideja i programskih ciljeva.

“Crna Gora progresivno razmišlja i djeluje u pravcu unaprijeđivanja položaja svih svojih građana i građanki, rekao je ministar i dodao da je Crna Gora ponosna na mir koji je očuvala na svojoj teritoriji, te da vrijednost istog nema cijenu. Zajedno ćemo se baviti daljim napretkom Crne Gore, posebno ekonomskim prosperitetom, istakao je ministar i dodao da manjinski narodi daju svoju punu podršku toj razvojnoj ideji. I manjine imaju svojih potraživanja, ali nismo ni nezadovoljni, znamo da smo na pravom putu”, rekao je Zenka, navodeći da je za manjine važno da znaju da imaju puno razumijevanje za svoje potrebe i da se izazovi riješavaju prema prioritetima.

Prema njegovim riječima, multinacionalnost i interkulturalnost, kao veoma bitne karakteristike i našeg životnog prostora, mogu se razvijati i unapređivati samo ako se unutrašnje integracije ostvaruju uz poštovanje i očuvanje posebnosti, razlika i vrijednosti svih koji žive na jednom prostoru.

“Crna Gora visoko cijeni značaj suživota i iz tog razloga Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastoji da sprovodi sve veći broj aktivnosti koje za cilj imaju bolje upoznavanje nacionalnosti, konfesija i kultura koje žive na prostoru Crne Gore. Najbolji način da poštujemo i uvažavamo više jedni druge je da više znamo o našim posebnostima”, istakao je ministar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MaleCuce
Gost
MaleCuce

Nema multinacionalnosti u Ulcinju

jasarko
Gost
jasarko

O cemu ti pricas …navijate za albaniju klicete UCQ …sva prava za nac manjine zloupotrebljavate da napravite veci jaz…bodete oci na svakom koraku..daleko ste vi od toga da cijenite drzavu u kojoj ste a samim tim i multinacionalnost i interkulturalnost su misaone imenice za vas.

Send this to a friend