Društvo AGENCIJA ZA STANOVANJE POČINJE SA RADOVIMA, BEMAX DONATOR

Zgradi Maša u Podgorici se vraća stari izgled fasade

Agencija za stanovanje ovih dana, kako saznaju Dnevne novine, započeće radove na obnovi fasade zgrade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, popularno nazvanoj zgrada “Maše”, po istoimenom lokalu, koji se nalazi u tom objektu.

Glavni gradski arhitekta Glavnog grada Agencija za stanovanje potvrdio je za Dnevne novine da će radovi početi ovih dana i da će trajati do sredine oktobra.

“Radove na obnovi fasade zgrade ‘Maša’, čija je vrijednost skoro 45.000 eura u cjelosti će finansirati kompanija ‘Bemax’, a trajaće 30 radnih dana. Naša služba privodi kraju studiju boja predmetne fasade, jer je želja da se i ovom objektu vrati stari sjaj i izgled kakav je objekat nekada imao”, kazao je Aleksić.

U okviru projekta obnove fasada u Glavnom gradu, Služba glavnog gradskog arhitekte aktivno je uključena u izradu studija fasada, kojima se definiše budući izgled rekonstruisane fasade.

Aleksić objašnjava da izradi Studije najprije prethode analize postojećeg stanja, ali i utvrđivanje autentičnog izgleda objekta, odnosno originalnog izgleda fasada. Ističe da se na taj način fasade obnavljaju u pravom smislu te riječi.

“Ove analize uveliko se oslanjaju na stare fotografije objekata, dostupnu projektnu dokumentaciju, kao i svjedočanstva sugrađana. Nakon ovih analiza Služba vrši odabir boja iz dostupnih ton karti, koje se prosljeđuju Agenciji za stanovanje Glavnog grada Podgorica, zajedno sa definisanim izgledima objekta. Na ovaj način vraćen je i autentični izgled jednom od solitera u centru grada, što je izazvalo brojne pozitivne reakcije naših sugrađana, a nama poslužilo kao motivacija da istom metodologijom damo doprinos vraćanju punog sjaja titogradske i podgoričke arhitekture”, istakao je Aleksić

19

avatar
1000
10
9
0
 
19
KomsinicaSogo MIvanavekiMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komsinica
Gost
Komsinica

Ovo jeste zgrada Vracara/Mase, ali Voli je u zgradi a ne sa strane. Nista mi nije jasno😲

Ivana
Gost
Ivana

Sto se ne okreče zgrade u ulici Ivana Milutinovića? Ulica u kojoj je Sportsku centar,preko puta hotel Podgorica..sva sportska desavanja i gosti iz cijelig svijeta su smjesteni u hotelu,a ruglo od zgrada preko puta..poradite mali na tome!

Marko
Gost
Marko

Treska i Jugoton… Kako je dobra probavnic bila… Stedio sam pare za poče…

veki
Gost
veki

a Vračar pa Centroprom zaboravljaš da spomeneš

Pollo
Gost
Pollo

Gdje vam nestade Ivica Stanković sa naslovne, hahaaa, bliži se zatvor

Jovo
Gost
Jovo

Neka joj vrate i ime. Ovo danas su boje “Maše”. To što vraćaju su boje “Vračara”

Baš
Gost
Baš

Nije to zgrada Maše, no Vračara. Ne počinje istorija od danas. A može i Gradske kafane, omiljenog mjesta okupljanja prekomoračkih (ali i ostalih) Titograđana.

Sogo M
Gost
Sogo M

Koja sprdacina. Na slici nije zgrada mase ! Drugo, sto stanari ne placaju obnovu fasade kao i ostali podgoricani koji zive od jadnih plata i penzija ? Onizi st zive u toj zgradi imaju da plate po lar stotina eura za fasadu !!

Stanar iz zgrad
Gost
Stanar iz zgrad

Jes zgrada mase, batali pricu..

elektra
Gost
elektra

zar ovo nije zgrada “maše” sa zadnje strane slikano?

1918.
Gost
1918.

Jeste, ovo je zgrada Vračara sa dvorišne strane…

Realan
Gost
Realan

No koja je ovo zgrada? Neka strucnnace ne mlati…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sogo M je sjevernjak 😀

Sogo M
Gost
Sogo M

Sogo M je sa drpa mandica a naziv masa je skorojevicki i simbol je vremena i dogadjaja iz devedesetih godina i doba dzempera i dzemperasa ! Bolje bi bilo da se zove dzemperusa !!!

Brko
Gost
Brko

Kako moze svako od ovih komentatora da lane svasta

Zakon
Gost
Zakon

Dobra stvar, ali prije toga – bilo bi dobro kada bi se stanari ove, kao i ostalih zgrada u centru grada, uzdržali od sušenja veša, kačenja raznobojnih tendi i starih stvari na balkonima, zastakljivanja i sl. U suprotnom, džaba ste krečili! Niko ne poštuje Zakon o održavanju stambenih zgrada.

Roge
Gost
Roge

Pa oni imaju najviše stanova u toj zgradi.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

samo nemojte kao galeniku koju je finansirao vlasnik gintasa …..samo su je pretrcali i to samo sa prednje strane da mu bude ljepsi pogled …isto radilavagencija polovican posao traljavo odradjen

rasso
Gost
rasso

Mogli su i stanari galenike ulecet sa malo para da zavrse komplet zgradu,ne moze sve na dz…

Send this to a friend