Društvo

Živković: Epidemiološka situacija preozbiljna, prijeti kolaps sistema

Foto: Radio Berane

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je preozbiljna, bližimo se cifri od dva odsto oboljelih od ukupnog broja stanovnika, saopštio je infektolog Milovan Živković za Radio Crne Gore.

On smatra da bi s obzirom na epidemiološku situaciju mjere trebalo da budu rigoroznije.

“Situacija je preozbiljna. Crna Gora po broju stanovnika zauzima jedno od vodećih, ako ne i prvo mjesto po broju oboljelih u Evropi. Nepoštovanje mjera doprinijelo je takvoj situaciji”, kazao je Živković.

Podsjeća da se na početku epidemije govorilo o tome da jedan odsto oboljelih od ukupnog broja stanovnika prijeti mogućem kolapsu zdravstvenog sistema u Crnoj Gori.

“Trenutno imamo oko devet hiljada inficiranih, a ja sam ubijeđen da je taj broj i veći,” naveo je on.

“Bližimo se cifri od dva odsto oboljelih. Sve to pada na leđa malog broja zdravstvenih radnika. Plašim se da će doći momenat da sa pacijentima neće imati ko da radi”, istakao je on.

Osvrnuo se i na to što se pojedini protive da preduzmu mjere veće discipline, ali ističe da nije epidemiju u Kini pobijedio neki lijek nego upravo poštovanje mjera.

“Nijesu predložene mjere dovoljne s obzirom na situaciju. Ja se nadam nekom boljem scenariju, ali me ne bi začudilo da nakon 1. decembra mjere budu produžene. A i vrijeme je respiratornih infekcija, tako da vjerujem da će se epidemija nastaviti,” zaključio je Živković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Moramo prije svega mi da se mijenjamo i shvatimo da ova pošast ne bira i da smo svi u opasnosti . Veliko postovanje za dr. Živkovica I dr Kljajić i medicinsko osoblje iz Berana . Nadljuckim naporima, humanošću ,znanjem i požrtvovanjem pomagali su svima nama i ugrozili svoje żivote .Samo svojim primjerom i odricanjem mozemo izaći kao pobjednici . Poštujmo… Više »

wuio
Gost
wuio

ma Zivkovicu boli te uvo..neka idu u crkve da se lijece

Darina
Gost
Darina

Predlažem da mandatar odredi mjere, on zna kako treba.

Korona
Gost
Korona

Milo kumim te bogom uvedi diktaturu pa neka se buni ko oce ko lukasenko ovi ce nas sve pospremit popovi i rukoljubi

Tipi
Gost
Tipi

Svaka cast ljekarima.Ali o cemu mi vise da pricamo kad je drzava dozvolila da joj komanduju kafandzije.

460
Gost
460

Popovi napraviše katastrofu.

Joanikije
Gost
Joanikije

Sad je kod hrama parkirano 100 auto i nikome nista za to.Zatvaraj narod u bokseve meka se popovi i “vjernici” gale a mi cemo da prskavamo.Pa ako dodje do toga da se CG od njih brani neko drugi ce to jer narod ce bit lud 100%

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Nisu popovi nego avetni narod

Sokrat
Gost
Sokrat

Dok jedni pametuju i je postuju te mjere drugo to isto rade ali cemu to kad se svi ne pridrzavaju?Drzave nema da reaguje i stanje ide k tome da sistem kolapsira!Tako i treba,jer kad ne vaze za jedne a za druge vaze onda taman da nam bude kao sto i rekoste.Mozda ce se odredjeni krugovi udarit po obrazu ako od… Više »

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

I budući premijer po ovim ljudima pljuje!! Sam je o sebi sve rekao.

Send this to a friend