Društvo

Zoran Bošković i Zoran Maraš dovezli prvi privatni voz u Bar

 (Foto: barinfo.me)

Barski mašinovođa Zoran Bošković i njegov kolega Zoran Maraš dovezli su nedavno u taj grad prvi privatni voz u željezničku stanicu, i uopšte u Crnu Goru.

Riječ je o kompoziciji željezničkog prevoznika “Kombinovani prevoz” sa sjedištem u Beogradu i Zagrebu i sestrinskom firmom “Kombinovani prevoz” Montenegro.

Teretni voz koga su činili lokomotiva tipa “Traxx Bombardier, ser. 185” i pet vagona, a kojeg su dovezli Bošković i Maraš, posjeduje sve licence i sertifikate za vožnju prugama dvije države.

Takođe, njih dvojica su prve mašinovođe sa licencama koje omogućavaju nesmetani prevoz između Srbije i Crne Gore, bez zadržavanja i zamjene osoblja.

“Pravi posao, po najavama, kreće od kraja oktobra, imamo veliku količinu ugovorene robe, tako da ništa ne preuzimamo drugim operaterima… Posebno mi je drago kao lokalpatrioti što će sve ići ka Luci Bar i Baru kao krajnjoj stanici. Do sada smo ka drugim destinacijama prevozili automobile, rudu, pšenicu, zavisno od potrebe tržišta”, rekao je za Bar Info i Radio Bar Zoran Bošković.

Riječ je o privatnoj firmi koja kontinuirano raste, to je čitavi sistem i posjeduje 18 dizel-lokomotiva i šest ‘Bombardiera’.

“U njoj rade Srbi, Makedonci, Bosanci, Crnogorci, prava smo Jugoslavija u malom. Dobra stvar je što će biti još dosta novih radnih mjesta na raznim pozicijama vezanim za željeznicu, a to je prilika za naše mlade ljude”, kazao je Bošković.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
JeftoAntifašista❤🇲🇪KrikiZecanizam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Antifašista
Gost
Antifašista

Bravo sugrađani! Želim vam puno uspjeha.

❤🇲🇪
Gost
❤🇲🇪

Recimo za previz droge i cigara ili oruzja iz srbije itd…

Jefto
Gost
Jefto

Mislim da vise ide u kontra smjeru

Kriki
Gost
Kriki

Djedovi nam pruge sagradili za dobrobit citavog naroda!!!! I sad ce neko sa krtijom nekakvom starom da ubira profit na ‘RAZNORAZNE NACINE’ i prakticno prisvoji pruge Crne Gore!!!! Eeeeeeee zemljo milaaaa mirise truloooo

Zecanizam
Gost
Zecanizam

Ima da cveta šverc iz luke Bar, bez zadržavanja 😉

sirak
Gost
sirak

da je srece pa da se sav kargo iz Luke Bar transportuje vozovima, da se maknu sleperi sa puteva bilo bi super

Send this to a friend