Ekonomija

Abazović o Otvorenom Balkanu: Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju

Dritan Abazović

Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju, kazao je premijer Crne Gore Dritan Abazović komentarišući inicijativu Otvoreni Balkan nakon sastanka u Beogradu sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Ponovio je da je njegovo lično mišljenje kao premijera “vrlo afirmativno vezano za Open Balkan”.

“Ta tema se u Crnoj Gori nije tretirala na način na koji zaslužuje. Ko god ima neki negativan stav, ne mislim da je to neprijateljski. Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju. Modaliteti koji nas vode ka tome, treba da budu predstavljeni  i mislim da poslije toga neće biti prepreka da se oni “materijalizuju””, naglasio je Abazović.

Poručio je da treba pružiti “građanima i donosiocima odluka sve neophodne informacije”.

“Ne bih išao logikom da od toga treba praviti dodatnu temu, koja stvara neke razdore, govorim za crnogorsko društvo. Već, naprotiv, u otvorenom dijalogu krajnje demokratski postaviti stvari  onakve kakve jesu, pružiti građanima i donosiocima odluka sve neophodne informacije i na osnovu toga izvlačiti zaključke”, ocijenio je premijer.

Kao zaključak, nakon sastanaka u Beogradu Ohridu, bilateralnih susreta sa premijerima regiona, Abazović kaže da se “osjeća energija da svi želimo da krenemo drugačije i naprijed”.

“Ako svi težimo da budemo dio EU, onda malo treba unositi i evropskog duha. Mislim da je to jednostavno”, dodao je on.

Razumije, kaže, da ima ljudi koji žele da “čitav region zadrže u prošlosti”.

“Vjerujem da nove generacije političara to ne žele. Treba da sarađujemo, razvijamo biznis, olakšavamo. Svaki vid olakšanja građanima, da im se servisi brže pružaju, da su manja čekanja itd, trebaju da budu podržani. Vjerujem da region ide u tom smjeru. Da li tome Crna Gora može da da dodatno ubrzanje, lično mislim da može”, zaključio je Abazović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lavanda
Gost
Lavanda

Da unaprijedimo da.Zašto je stao Berlinski proces?Zbog Srbije i Kosova,a hoće OB.SAD i EU su i za OB rekli da može samo na evropskim vrijednostima i ako uđu sve države.Valjda je jasno da u okruženju ,niti postoje evropske vrijednosti niti će Kosovo ući u OB.Prema tome ,neka se oni trude,a mi imamo svoga posla.

Send this to a friend