Ekonomija Sa Američkom privrednom komorom

Abazović: Pozivam američke investitore da ulažu u Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović danas se sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana-Marijom Kaluđerović, i tom prilikom iistakao značaj koje njihovo udruženje ima u unapređivanju poslovnog ambijenta.

„Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da ćemo u doglednom periodu biti magnet za privlačenje stranih investitora“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Abazović je kazao da je Crna Gora otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru.

On je naglasio da AmCham i Sjedinjene Američke Države u Vladi Crne Gore i njemu lično imaju pouzdanog partnera.

Predstavnici Američke privredne komore su iskazali želju za još intenzivnijom i otvorenijom saradnjom sa Vladom Crne Gore.

Oni su Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je njihovo poslovno udruženje imalo u prethodnom periodu sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru.

Iz AmCham Montengro su istakli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz njegovanje partnerskog odnosa sa Vladom Crne Gore, kako bi se privukli novi investitori i podstakao ekonomski i sveukupni razvoj naše države.

Abazović i predstavnici AmCham Montenegro su razgovarali i o Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ koji je kreiran 2017. godine.

Oni su se usaglasili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zapadnoevropskih zemalja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gaeta
Gost
Gaeta

Ti ih pozivas?Dritko,sto ces biti kada porastes,Milo mozda?Eeee da to je…

Finger
Gost
Finger

A vidji Dritan (Zoran) – jesu li ti dali da vidiš vizit karte ili je na riječ

Hurem
Gost
Hurem

Mora da je napravio lapsus kad ih je pozvao da investiraju u Crnu Goru,mislio je u srbiju.BUDALCINA

KLM
Gost
KLM

Na livadu golu se ne dolazi

Mexico
Gost
Mexico

E ako tebe ne poslušaju stvarno su……. pametni

Cudno
Gost
Cudno

Pa nijesu ludi da ulazu, jesi li siguran da si se sreo sa pravim ljudima, da nijesu neki strani elementi, posto se to tebi desava.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

tvoja rijec i poziv im puno znaci ….evo trce

Send this to a friend