Ekonomija

Adria Airways obustavila sve letove zbog dugovanja, otkazani i letovi Podgorica – Ljubljana

Adria Airways

Slovenačka avio kompanija Adria Airways saopštila je da je obustavila sve letove planirane za danas i sjutra zbog nedostatka novca. Na sajtu Aerodroma Crne Gore objavljeno je da otkazan je i današnji dolazni let iz Ljubljane za Podgoricu, planiran za 13.30 sati, kao i odlazni let za Ljubljanu, planiran za 15.05 časova.

“Odluka da privremeno obustavimo letove je posljedica nedostatka novca koji je avio-kompaniji potreban za dalje poslovanje. Kompanija u ovom trenutku intenzivno traži rješenje u saradnji sa potencijalnim investitorom. Cilj svih uključenih u ovaj proces je da Adria ponovo poleti”, stoji u saopštenju kompanije.

Kako se navodi, prevoznik je nekada bio u državnom vlasništvu, ali je privatizovan 2016. godine i prodat njemačkom fondu 4K Invest. Od tada je prodao sve svoje avione i dao ih u zakup, ali mediji ukazuju na to da se dug prema dobavljačima povećava – neki izveštaji navode čak 60 miliona evra, prenose Večernje Novosti.

Budući da, uprkos problemima, polovina putnika ljubljanskog aerodroma koristi usluge Adria Airways-a, očekuje se da će uskoro biti pokrenuti planovi za pomoć aerodromu.

Kako se navodi, država Slovenija ne može da spasi ovog avioprevoznika, ali je je pokazala spremnost da izmijeni zakone koji bi omogućili subvencionisanje ključnih ruta.

Operater aerodroma Ljubljana takođe je rekao da ima plan za vanredne situacije, ali da još nije otkrio detalje.

Kako prenose mediji, ovakva odluka kompanije je uticala na nekoliko stotina putnika koji su imali rezervisane letove, a neizvjesna je i sudbina zaposlenih u Adria Airwaysa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Montenegro Airlines duguje duplo vise od Adrie a Crnogorci i dalje placaju greske DPSA od najjadnijih plata u Evropi. Daleko smo mi iza i od Albanije…

Mileva
Gost
Mileva

Neka im pomognu Aerodromi CG. Oni su majka

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Nije vam valjala Juga.

Toni
Gost
Toni

Slovenci su bili najpametniji u bivšoj SFRJ, međutim, kad su ušli u EU, ustanovili su da ima i pametnijih od njih…

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Kukajte biće vam lakše

Trol
Gost
Trol

nek se i oni jave VLadi CG da ih pomogne…

Nera
Gost
Nera

Ništa novo,ovakva je svaka privatizacija.

Send this to a friend