Ekonomija

Adriatic propertis objavio dokaze da je prijavio gradnju i da radi zakonito

Lokacija gradnje

Kompanija Adriatic propertis demantovala je navode koji su juče iznijeti na protestu u Miločeru povodom početka gradnje hotela “Kraljičina plaža”. Iz kompanije poručuju da za realizaciju tog projekta posjeduju sve neophodne saglasnosti, te da objekat koji grade ne predstavlja devastaciju Miločerskog parka, jer je predviđena gradnja na građevinskoj parceli, a ne na zaštićenom zelenilu. Ističu da se na toj lokaciji nalazio stari objekat “Kraljičina plaža”, a da će objekat osim pozicije ponuditi i dodatne sadržaje.

“Netačna je tvrdnja da je gradnja počela bez prijave nadležnima. Taj navod nije tačan jer je gradnja prijavljena Minstarstvu održivog razvoja i turizma 1. novembra 2019. godine. Takođe, navedeno da je kompanija Adriatic Properties nema potrebne saglasnosti i dozvole što nije tačno.
Istom Ministarstvu su saglasnosti dostavljene na vrijeme što će nadamo se i Minstarstvo, odnosno njihovi inspekcijski organi i utvrditi”, naglašavaju u Adriatic propertisu.

S obzirom na to, da kako ističu, djeluju u skladu sa istim zakonom kao i organizatori protesta, treba znati da u skladu sa zakonom ne postoji građevinska dozvola za gradnju već prijava građenja koja je uredno predata nadležnom Ministarstvu.

“S obzrom na to da smo prijavu dali 1. novembra jasno je da su se stekli uslovi za početak gradnje, a u skladu sa važećom zakonskom regulativom. Što se tiče komunalija na koje se takođe pozivaju organizatori protesta, oslobođeni smo od plaćanja istih kao objekat od opšteg interesa, u skladu sa članom 239. Zakona o planiranju i izgradnji objekata. Što je ustaljena zakonska procedura za ovu vrstu objekata kako u našem slučaju tako kod drugih pravnih lica u Crnoj Gori koji grade slične objekte a na osnovu ovog Zakona”, ističu iz ove kompanije.

Takođe, kako kažu u Adriatc propertisu, sječa stabala realizovana je na osnovu rješenja Agencije za zaštitu prirode i životne sredine i to u skladu sa zakonom je urađen elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu. U tom elaboratu sadržane su sve informacije u vezi sa tretmanom biljnih vrsta na lokaciji.

“Ukupno su bila objavljena četiri javna obavještenja kojima se pozivala sva zainteresovana javnost (bez obzira na njihovu pripadnost ili unutrašnje uređenje: državne insitucije, opštinske insitucije, NVO sektor, pravna i fizička lica – uglavnom sve zainteresovane strane ) da se uključe u proces odobrenja ili osporavanja elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu”, ističu u kompaniji.

Podsjećaju da je 18. januara ove godine održana i javna rasprava (takođe javno objavljena) na kojoj su se samo pojavili predstavnici Agencije za zaštitu prirode i životne sredine i predstavnici investitora.

“Nakon sprovođenja svih neophodnih zakonskih procedura Rješenje o izdavanju saglasnosti za elaborat o uticaju na životnu sredinu je zvanično izdato 13. februara 2019. godine. Bitno je naglasti da će na istoj lokaciji i u objektu biti zasađeno preko 250 stabala drveća kao i 5.900 malog i žbunastog rastinja. Objekat koji gradimo ne predstavlja devastaciju Miločerskog parka, jer je predviđena gradnja na građevinskoj parceli, a ne na zaštićenom zelenilu, na lokalitetu označenom kao Lokacija 1 (UP1). Na toj lokaciji se već nalazio stari objekat “Kraljičina Plaža”, a novi objekat osim pozicije starog objekta pokriva-parking starog objekta, punilicu za gorivo sa pripadajućim podzemnim
rezervoarom”, zaključuju u Adriatic propertisu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blavor
Gost
Blavor

E pa onda ok , ako vam je dozvolu dao onaj ministar koji je dao ostavku , zbog mita i korupcije, onda ok . Tesko da ce proci tako lako, vrijedjate inteligenciju obicnog covjeka,vidjet cete u petak koliko ce biti nezadovoljnih ljudi, vasim dozvolama,da sjecete bororve i cemprese ,stare toliko 100tina godina i da zasadite nove i ljepse,licemjeri ,lopovi ,otimate… Više »

Djuro
Gost
Djuro

Jel vidite da to nije park. Pogledajte sliku. Stari parking, stara benziska pumpa i rupa dje je bio stari hotel. A pustite nas politike vise i demagoskih politickih govora. Neka grade bice sigurno bolje nego sto je sad kako izgleda…

Dule
Gost
Dule

Pa ne znaci to sto imaju dozvolu da je u redu da unistavaju onaj prelijepi park, sve u beton pretvorise samo da bi prali novce i sebi dzepove punili

Ime
Gost
Ime

Jedno strucno misljenje – da bi poceli sa radovima treba da sacekaju da neko od inspektora pregleda ovu dokumentaciju koju su predali u mort u elektronskom obliku i da im posalje zapisnik o prijavi gradnje kojim se verifikuje da je predata sva potrebna dokumentacija. Zakonski rok je 15 dana od dana podnosenja prijave

gostt
Gost
gostt

ovi ti navode kako je sve to uradjeno. sada ti opet insiuniras kao da nije i kao da nisi citao tekst uopste. sta pokusavas da izvodis?

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Aj pa dati izgrade to za 30 godina

Hulik
Gost
Hulik

Neka grade jer to ostade u cg , posto mi ne umijemo neka rade stranci

Obodin
Gost
Obodin

Evo ih ovi što su im glavni turistički radnici – security

Bnjj
Gost
Bnjj

Nažalost tužna priča za 250e, najskluzivnija lokacija a ti nesrećnici rade za 250e

Djuro
Gost
Djuro

A da vas molim izgradite vise ono ruglo od one neugledne rupe. Samo onaj ko ne zivi u prznu moze da prica pricu o nekoj decastaciji. Objekat se ne nalazi u Milocerskom parku, nego na mjestu starog hotela, na mjestu starog parkinga i stare vezinske pumpe. A slozit cete se da to nine sadrzaj za park, kako poriticki dusebriznici govore… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Nije ovo u milocerskom parku, ovo je 20km od Petnjice, lazu politicari.

Bnjj
Gost
Bnjj

Hotel je u redu što prave ali vile za tržište to nije u redu

Djuro
Gost
Djuro

Ne grade se nikakve vile. Pogledajte saglasnost drzavnog arhitekte. Pojedinci se bave dezinformacijama. Vidite li da ce taj hotel kostat 80 miliona i to ostade u Crnu Goru. Mislim da trebamo razmisljat racionalno, ko gradi to je nase jer je na nasoj zemlji…

kokoš
Gost
kokoš

Čije naše ?

Nilski međed
Gost
Nilski međed

Sve što plaća porez Crnoj Gori je crnogorsko.

Blavor
Gost
Blavor

Ne grade se Djuro, nego ce da se grade , a nece Djuro ,siguran budi , na zalost tvoju.

Send this to a friend