Ekonomija

Adriatic propertis: URA pokušava da se jeftinim trikovima dodvori biračima

Budvanski Građanski pokret URA optužio je kompaniju Adriatic propertis da krade vodu na osnovu zapisnika koji je nezvaničan i netačan. Ispravni zapisnik u kojem se jasno vidi da je GP URA neko ranije dostavio nepreciznu informaciju dostavila je medijima kompanija Adriatic propertis. Objavljivanjem netačnih informacija, kako ističu u Adriatic propertisu, budvanski pokret URA po ko zna koji put znosi neistine na račun ove renomirane kompanije, a sve u cilju da se jeftinim trikovima dodvori biračima i izbori za dodatni politički poen.

Ranije danas iz GP URA Budva su saopštili da su došli do zapisnika sa kontrole vodomjera, iz kojeg se “jasno može vidjeti da kontrolisano brojilo broj: 04422344 nije registrovano u d.o.o Vodovod i kanalizacija Budva i da se gradilište ove kompanije sa njega napaja”. Na osnovu toga su bez ikakve provjere zaključili Adriatic properties krade vodu.

Zapisnik o vodomjeru

“Kako u prošlosti tako i ovog puta kompanija Adriatic properties će se baviti samo činjenicama i objaviće kompletan dokument na kome se mogu vidjeti i pečat i potpisi osoba koje su vršile kontrolu i bile prisutne u toku kontrole, kao i činjenično stanje.
Navedeno brojilo predstavlja interno brojilo instalirano u kontrolne svrhe od strane Adriatic properties-a, kako bi se pratila potrošnja vode po svim potrošačima u okviru rizorta Miločer”, navode u Adriatic propretisu.

U ovoj kompaniji pojašnjavaju da se voda koja prolazi kroz navedeno brojilo prethodno mjeri i prolazi kroz brojilo koje je postavljeno, redovno održavaju i očitavaju ovlašćena lica iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

“Ovo znači da kroz “sporno“ brojilo prolazi voda prethodno izmjerena od strane brojila i sistema preduzeća Vodovod i kanalizacija. Navedene konstatacije su potvrđene i zapisnikom preduzeća Vodovod i kanalizacija Budva od 13.02.2020”, kažu u toj kompaniji.

U Adriatic propertisu potvrđuju da je 04.02.2020 na teren izašla stručna ekipa preduzeća Vodovod i kanalizacija Budva, koja je identifikovala postojanje brojila koje ne postoji u njihovoj evidenciji, jer je riječ o njihovom internom brojilu.

“Tačno je da su konstatovali njima tada dostupne informacije u svom zapisniku, ali takođe je tačno da navedeni Zapisnik nije potpisan od strane predstavnika Adriatic properties koji tada nisu bili prisutni na terenu i zbog toga je i došlo do ove situacije”, naglašava se u reagovanju Adriatic propertisa.

Kako prilikom prve kontrole nisu prisustvovali predstavnici Adriatic properties-a, dogovoreno je da se kontrola obavi ponovo u prisustvu predstavnika kompanije.

“Da su gospoda iz budvanskog pokreta URA sačekala još jedan dan vidjeli bi da je činjenično stanje suprotno od onoga što tvrde u svom saopštenju, ali razumijemo da je bilo teško odoljeti i da se kompanija Adriatic properties morala ponovo napasti “bombastičnim naslovom”. Kompanija Adriatic properties posluje na području opštine Budva već 14 godina i moramo istaći da tokom čitavog vremena našeg postojanja imamo odličnu i transparentnu saradnju sa svim opštinskim preduzećima i sekretarijatima”, zaključuju u ADriatic propertisu.

Tvrdnje URA-e demantovali su i iz Vodovoda i kanalizacije Budva, posebno su naglasili da je ADriatic propertis redovan višegodišnji platiša, ali i poručili da će cijeli slučaj ispitati do kraja i obavijestiti javnost.

“Razlog ovome, leži u činjenici da aktivnost kojom se potvrđuje da neko nije legalan potrošač nije do kraja ispitana. Adriatic properties je naš višegodišnji korisnik i uredan platiša. Vodovod Budva će u okviru svojih ovlaštenja, zakonskih postupanja, provjerirti i do kraja ispitati situaciju”, navodi se u reagovanju koje potpisuje izvršna direktorica Vodovod i kanalizacija  Budva Jasna Dokić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
18 plus
Gost
18 plus

BD je grad u kome se kriminalom bavi sve što je starije od 10 godina, ne mogu ni za tu đecu garantovati.

Ivica
Gost
Ivica

I Adriatic ?

Lscg
Gost
Lscg

URA sve neostvareni clanovi, koji bez ikakve provjere klevetaju, samo da ih neko primijeti, medjutim ni 1% ne vrijede

Joo
Gost
Joo

Podnesite tuzbu protiv URA za klevetu…….

Noel
Gost
Noel

Tako mala a tako omrazena stranka u Crnoj Gori, bez kadrova bez ciljeva, bez misljenja. Sakrila se ispod kamena sada u ovom turbulentnom trenutku, umjesto da se izjasni i zauzme stav. Sve nesto piljare i jadikuju, nikudj srece..

rockit bejb
Gost
rockit bejb

Vidis sjutra Dritana spremio govor, potrefio ga komentar 😀

Andjela
Gost
Andjela

Nema sto funkcionise u Budvu! Samo obmane…..ludilo mozda!

Send this to a friend