Ekonomija

Adriatik kapital kupuje Novu banku za 7,1 milion eura

Eternok i Žugić

Nova banka dobija novog vlasnika jer je njen vlasnik hercegnovski Azmont investments sklopio ugovor o kupoprodaji sa Adriatik kapital LLC. U narednom periodu, kako su naveli, tražiće, prije svega od Centralne banke Crne Gore, saglasnost, odobrenje na ovu promjenu vlasnika, piše Pobjeda.

U obavještenju dostavljenom Montenegroberzi Azmont investments, koji je stopostotni vlasnik ove banke, navodi da su sa Adriatik kapital LLC sklopili kupoprodajni ugovor 5. jula tekuće godine.

“Azmont investments Herceg Novi kao osnivač i jedini akcionar/vlasnik Nove banke Podgorica zaključio je ugovor o kupoprodaji 100 odsto akcija (ukupni akcijski kapital) Nove banke Podgorica, po 0,0237 eura za jednu akciju, što ukupno iznosi 7.100.000 eura”, objašnjeno je u dopisu.

Ističe se da je Adriatik kapital LLC kompanija koja je osnovana i posluje po zakonima Sjedinjenih Američkih Država.

“U narednom periodu u skladu sa crnogorskim zakonima sprovešćemo aktivnosti za dobijanje svih saglasnosti, odobrenja i dozvola nadležnih organa, neophodnih za realizaciju navedene kupoprodaje akcija”, piše u dopisu Rešad Alijev, izvršni direktor Azmont investmenta.

Nova banka prvi je kvartal tekuće godine završila u minusu blizu pola miliona eura. Glavni izvršni direktor ove banke je Kamran Mamadov, a predsjednik Odbora direktora Ahmet Erentok.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
O da
Gost
O da

Pravi novinari bi našli ko stoji iza Adriatik Kapitala registrovanog u Americi. Javlja mi se da nije Bil Gejts.

Send this to a friend