Ekonomija

Advokat Jovićević: Nisam imao nikakav dogovor sa Kneževićem

Ilustracija

Advokat Vesko Jovićević reagovao je na tekst “Kako je Knežević uz pomoć prijatelja kupio vilu Perast”, koji je objavila Pobjeda, a CdM prenio, i tvrdi su  iznijete grube neistine ili poluistine kojima je javnost dovedena u
zabludu i koje su naštetile njegovom ugledu.

Demant advokata Jovićevićeva objavljujemo u cjelosti:

Najprije, nikakav dogovor sa Duškom Kneževićem oko prenosa vlasništva bilo koje nekretnine ili oko bilo kojeg drugog posla nisam imao niti imam. Gospodina Kneževića ne poznajem, čuo sam za njega putem medija. Tačno je da sam u vrijeme koje pominjete u tekstu (2001. godine) bio predsjednik komisije za procjenu nekretnina u Opštini Kotor.

Procjenu pomenute nekretnine, kao i mnogih drugih, obavljala je komisija sastavljena od stručnih lica, u skladu sa
zakonom. Tačno je da sam kao načelnik Katastra potpisivao rješenja o upisima, pa i rješenje o fiducijarnom prenosu prava svojine. Prema podacima koje iznosite u tekstu, navedeno riješenje doneseno je u zakonskom roku i u skladu sa zakonom.

Da li je neko namjeravao da pomenuti kredit vrati ili ne vrati, ja to niti znam, niti mogu znati. To nije bila moja zakonska obaveza.

Tačno je da sam osuđen na godinu dana zatvora, (za navodni iznos od 50,00- pedeset eura i oslobođen svih drugih djela koja su mi stavljana na teret), ali je isto tako tačno da sam u pritvoru proveo znatno duže, te da su sve odluke kojim mi je određen i produžavan pritvor oglašene neustavnim pred Ustavnim sudom CG.

Zbog svega toga sam tužio Republiku Crnu Goru i za to dobio obeštećenje.  Moje “djelo” je pravosnažnim Rješenjem Ministarstva pravde CG, odavno izbrisano iz svih kaznenih evidencija, izuzev iz vaše kaznene evidencije.

Molim vas da navedeni demanti objavite u cjelosti u zakonskom roku. U suprotnom, biću prinuđen da vas tužim zbog narušavanja ugleda i duševne boli.

S poštovanjem,

Advokat Vesko Jovićević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vele crni
Gost
Vele crni

Nemojte Veska to je oličenje velikog poštenja. Ponašao se kao da je Milo dok je bio šef katastra u Kotoru. On i advokat Djordje Milic su glavne lo pine bile sa pravnicima Brankom Samardzic, geometrima Mikom, Gajom, Tomovicem, Dasicem itd. Da je sreće nebi izlazili iz zatvora. Koliko ste vi duševnog bola nanijela građanima kotorske opštine trebalo vas je još… Više »

Vasilije
Gost
Vasilije

Mnogi pljačkaši su prešli u advokate:zadužili su moćnike i bili poslušni pa im drps sudstvo ide na ruku. Pretpostavljam da je ovaj advokat slično kao i nezamjetljivi Piperovic vratio ugled.

Notar
Gost
Notar

Svi napadi na dk su izgleda potpuno lazni i protivzakoniti !

baba
Gost
baba

I sad u advokate, da zgrćeš para više nego prije, šta je 50 eura.

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

evo da znam koga da unajmim kad mi lociraju milione, zlu ne trebalo.

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Eto,znao sam,potpuno nedužan !

Send this to a friend