Ekonomija

Adžić primio nekadašnje radnike Košute: Devet zarada i povezivanje radnog staža čekaju 25 godina

U zgradi Vlade Crne danas je održan sastanak bivših radnika fabrike IMO „Košuta“ sa Cetinja i potpredsjednika Vlade Filipa Adžića, i Maje Mitrović i Jovane Bojić iz Direkcije za državnu imovinu Ministarstva finansija i socijalnog staranja. Bivši radnici su kazali da na isplatu devet zaostalih zarada i povezivanje radnog staža čekaju duže od 25 godina, saopšteno je iz Vlade.

“Bivši radnici IMO „Košuta“ su kazali da je fabrika imala ogromnu imovinsku vrijednost, 48 poslovnih prostora širom Jugoslavije i preko 600 mašina, čija je vrijednost procijenjena na preko 18 miliona DM. Takođe, bivši radnici IMO „Košuta“ su kazali da iako primarni povjerioci, nisu uspjeli da se namire iz stečajne mase”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici Vlade Crne Gore su iskazali spremnost, dodaje se u saopštenju, da se upoznaju sa svim pojedinostima slučaja koji prate brojne nelogičnosti, te da u skladu sa tim preduzmu odgovarajuće korake.

“Takođe, kazali su da će međuinstitucionalnom saradnjom pokušati da dođu do što više odgovora na brojna nerazriješena pitanja nekadašnje fabrike IMO „Košuta“.

“Oni su bivšim radnicima te fabrike kazali da će od Privrednog suda zahtijevati da ih detaljno upoznaju sa aktivnostima o ovom predmetu”, navodi se u saopštenju.

Adžić je kazao da Vlada ovim želi da iskaže spremnost za rješavanje problema i da pošalje jasnu poruku da neće okretati glavu na višegodišnje probleme i da će u fokusu interesovanja ove Vlade biti veća distribucija pravde na svim nivoima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Šta bi u Obod sa onom proizvodnjom marihuane

delboj
Gost
delboj

Kakve veze on ima sa ovim? Zar on nije zaduzen za bezbjednost pri Dritanu? Znaju li ovi cime se bave i sto rade. Sve sto rade je ocigledan populizam za glasove. Dali 50.000.000.000 eura crnogorskih dobara, uz bog zna kakvu nadoknadu, i sad ce da glume samaricane.

zoran
Gost
zoran

Ko ovoga pusta na Cetinje

spasit ce vas
Gost
spasit ce vas

a kok svojstvu vas je on primio i ko je on po tom pitanju da prica sa vama i da vam obecava!! to je isto ka da ste se sastali samnom!!!!

KLM
Gost
KLM

Imate drzavu
Malo li je

Andjela
Gost
Andjela

Familije ti tu radila , ko ce ako ne svoj svome! Izrode!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Što ne ide Adžić na Cetinje?

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Sad ste se sjetili pošto je 70 % radnika Košute pod zemljom .

Send this to a friend