Ekonomija

Aerodromi i Lufthansa produbljuju saradnju

Mogućnosti za uspostavljanje novih avio linija od Njemačke ka Crnoj Gori postoje, te treba produbiti saradnju, ocijenjeno je tokom sastanka izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića sa predstavnicima Luftansa grupe, na čelu sa Bernardom Vudlom.

Kako je saopšteno iz Aerodroma, na sastanku u Podgorici razmatrane su opcije i prostor za nove rute sa njemačkog tržišta, koje bi obavljale aviokompanije koje posluju u okviru Luftansa grupe.

“Crna Gora je povezana sa četiri njemačka grada, a prošle godine je na tim linijama prevezeno oko 100.000 putnika. To je svakako pokazatelj da postoji veliki prostor za razvijanje novih ruta. Aerodromi Crne Gore su spremni za svaku vrstu saradnje, jer je njemačko tržište izuzetno važno za naš turizam. Takođe, njemački aerodromi su izuzetno povezani sa ostatkom svijeta, pa je otvaranje novih linija značajno i za naše građane”, naglasio je Orlandić.

Menadžer Luftansa grupe za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju, Vudl, konstatovao je da je susret bio dobra prilika za razgovor o potencijalnim novim rutama.

“Razgovarali smo o potrebama i mogućnostima produbljivanja postojeće saradnje i siguran sam da prostor postoji”, zaključio je Vudl.

Austrian Airlines, Eurowings, Brusssels Airlines već saobraćaju ka Crnoj Gori, a to su upravo kompanije koje su dio Lufthansa grupe, nadominantnijeg avioprevoznika u regionu, koji trenutno ima flotu od preko 730 aviona. Ona saobraća prema više od 300 destinacija, a samo tokom prošle godine prevezli su preko 110 miliona putnika širom svijeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovac 1
Gost
Lovac 1

Kukala nam majka od SD-ovih kadrova.Da bi da dosadise ŠEFU pa da ih posalje u istoriju (jer ih je i stvorio) kao sto je uradio sa SDP-ih.

Alfa
Gost
Alfa

Jes, njemci dokaze zbog kadra SD,I lete zbog istih!!?Zesci trip.

Iris
Gost
Iris

Jes,njemci dolaze zbog ovih i ovakvih kadrova SD. I lete zbog njih. Zesci trip.

Send this to a friend