Ekonomija

Aerodromi i NTO strateškim partnerstvom do razvoja turizma

Promocija Crne Gore na tržištima Zapadne Evrope od ključnog je značaja, posebno imajući u vidu koliko konkurentna tržišta ulažu u marketing kampanje u tim zemljama, ocijenili su izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, tokom potpisivanaja Ugovora o strateškom partnerstvu.

Saradnja, saopštili su iz Aerodroma Crne Gore, podrazumijeva zajedničke nastupe na međunarodnim sajmovima i turističku promociju Crne Gore.

Orlandić je kazao da će, prema najavama, prošlogodišnji rekordni rezultati ove godine biti nadmašeni.

“Samo u januaru imali smo 15 hiljada putnika više nego u istom mjesecu 2017. godine. Ovo će biti godina investicija za Aerodrome Crne Gore i saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom doprinjeće boljoj promociji Crne Gore na tržištima koja su od ključnog značaja za rast naše zemlje kao turističke destinacije. Imamo sada dosta dobru avio dostupnost, ali konstantno radimo na otvaranju novih ruta, ne samo u Evropi”, naglasio je.

Radak-Kukavičić istakla je da turizam učestvuje sa 22 odsto u državnom bruto društvenom proizvodu, što je dodatni impuls da se radi na vidljivosti Crne Gore na međunarodnim tržištima.

“Znamo da promocija umnogome zavisi od raspoloživog budžeta i u tom smislu jačanje saradnje sa institucijom koja je jedna od najvažnijih karika naše turističke ponude, Aerodromima Crne Gore, putem potpisivanja ovog ugovora o starteškom partnerstvu predstavlja značajan podstrek marketingu destinacije. Vjerujem da ćemo zajednički, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti u tom pravcu i da će Aerodromi kao naš strateški partner, aktivno učestvovati u kreiranju ambijenta, ali i rezultata u turizmu Crne Gore”, poručila je Radak Kukavičić.

Ovaj vid saradnje, ocijenili su potpisnici, ne samo da podiže budžet za reklamiranje, već i za realizaciju programa koji podržavaju aktivnosti marketinga, istraživanja tržišta, stvaranje kvalitetnog sadržaja i efekata, razvoj proizvoda i obrazovanje.

Send this to a friend