Ekonomija

Air Montenegro za CdM: Letovi odloženi zbog neispravnosti aviona, saobraćaj normalizovan

Air Montenegro

Tokom tehničke kontrole aviona juče, 24. januara, uočena je određena tehnička neispravnost na avionu AOA što je uslovilo određene izmjene režima saobraćaja, navodi se u odgovoru Air Montenegra na pitanja CdM-a zbog čega su otkazani letovi te aviokompanije iz Podgorice za Beograd i Ljubljanu koji su bili zakazani za jutros.

Iz aviokompanije su istakli da tehnička neispravnost “nije mogla da ugrozi bezbjednost leta”, već da je u pitanju sprovođenje strogih procedura bezbjednosti.

<<<Otkazano više letova sa podgoričkog aerodroma<<<

“Nakon svakog letačkog dana u kompaniji Air Montenegro obavlja se redovna i stroga tehnička kontrola aviona prilikom koje je juče, 24. januara, uočena određena tehnička neispravnost na avionu AOA. Napominjemo da ona nije mogla ni u jednom trenutku ugrozi bezbjednost leta već da su u pitanju stroge procedure iz oblasti sigurnosti i bezbjednosti koje su standardne za avijaciju”, pojasnili su iz Air Montenegra.

Iz nacionalne aviokompanije za CdM su kazali da rade na otklanjanju neispravnosti.

“S obzirom na to da nacionalni avio-prevoznik sigurnost i bezbjednost putnika postavlja kao apsolutni prioritet, trenutno se radi na otklananju neispravnosti, što je uslovilo i određena izmjene režima saobraćaja”, dodaju oni.

Let za Ljubljanu kako su saopštili za CdM biće realizovan u petak.

“Konkretno, let za Ljubljanu koji je planiran danas, realizovaće se u petak, o čemu su putnici obaviješteni odmah, odnosno u rokovima u kojima je to, s obzirom na nepredviđene okolnosti, bilo jedino moguće. Air Montenegro u svakoj situaciji vodi računa o svojim putnicima, poštujući i Zakon o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju pa je putnicima na ovom letu, pored alternativnog datuma, ponuđena i opcija novčane refundacije”, istakli su.

Kada je u pitanju današnji jutarnji let za Beograd, svi putnici su, kazali su iz Air Montenegra, u saradnji sa partnerima naše aviokompanije, stigli do svog odredišta. 

“Pravovremenom reakcijom tima nacionalne avio-kompanije, obezbijeđen je i zamjenski avion tako da se preostali saobraćaj odvija neometano i po redu letjenja”, naglasili su iz Air Montenegra.

Iz Air Montenegra uputili su izvinjenje “zbog situacije koja je bez sumnje uticala na promjenu planova određenog broja putnika”.

“Služba podrške će i dalje o svakoj eventualnoj izmjeni blagovremeno obavještavati putnike koji se mogu informisati i putem e-maila [email protected]”, ukazali su u kompaniji.

A.Š.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pilot
Gost
Pilot

Jednog dana ce odgovarati unistitelji Montenegro airlines.

Stavra
Gost
Stavra

Raspad od firme imaju tri linije i dva aviona koja su stalno neispravna neka ih voze u portugal na servis za svaku sitnicu

gosy
Gost
gosy

Ništa novo, propala firma, nekulturan personal i u avionu i na aerodromu.
Što uradiše svetosavci.

Maśa
Gost
Maśa

SDT? Imate li struje?

Mag
Gost
Mag

E moji eksperti sta ste vi unistili…sad imate 1 let vani haha ali nije za smijeh nego za plakati kad nam sudbinu kroje nepametni prvo glasaci pa vlast

Avijatičarka
Gost
Avijatičarka

Ne mlati nisu oni aviomehanicari, to su isti avioni. Ekspertu! Ne komentariši nešto sto ne znaš.

Stavra
Gost
Stavra

Pa sto ako su isti avioni koliko imaju osposobljenih ljudi sa licencama za popravak aviona koji remont mogu da obave u podgoricu sami.ma je 90 posto popravki na avione mogao da obavlja u podgorici

Cici
Gost
Cici

Pi postasmo spdnja svjetska uzas..tuge ove

Vlado cupi
Gost
Vlado cupi

Ne moze sa jednim motorom experti,ne moze 😂😂

Leon
Gost
Leon

Do Banja Luke mogu i autobusom😀

Jovo
Gost
Jovo

Kompanija sa jednim avionom, kad ste ugasili MA koja je bila Lufthansa za ovu sprdnju sad, onda ugasite i ovo da se ne blamiramo, cijelu ste Zemlju ugasili pa možete i ovo čudo.

Mitar
Gost
Mitar

Hoce li neko odgovarat zbog gasenja montenegroairlinesa? Kopiranja logoa?

Eto
Gost
Eto

Crni majci

RORA
Gost
RORA

A đe bojanic i spajic da to poprave, sto napraviste od cg za dvije godine, strucnjaci $$$$ tako nam i treba

sirak
Gost
sirak

e ove sprdnje, a 5 aviona Montenegro airlinesa su parkirana u hangar pored i rjdaju…. no kakva nam je vlada i ovaj avion i po je dobar

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 experti, nije sala !!!

eu citizen
Gost
eu citizen

nikad vise sa vama…..

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Jel smrza ne moze upalit ? Zaisto su nas kostali ka da su otporni na nuklearnu raketu .

Stavra
Gost
Stavra

Zaboravili da uspu antifriz hahaha

Send this to a friend