Ekonomija

Akcije na berzi, nema prodaje Aerodroma Crne Gore

Akcije Aerodroma Crne Gore koje se od juče kotiraju na Montenegroberzi, ne znači da je u opticaju i prodaja tog preduzeća, kaže direktor Danilo Orlandić

Trenutno se ne razmišlja o prodaji akcija crnogorskih Aerodroma, koje se od juče nalaze na Montenegroberzi, što je i njihova zakonska obaveza kao akcionarskog društva, kaže direktor Danilo Orlandić.

“To je jedna od zakonskih obaveza koju smo morali da odradimo. Kada je riječ o prodaji, to je i dalje daleko od nas to je priča koja tek treba da ide u nekom naredom periodu”, kaže Orlandić za TVCG.

Poslanik Aleksandar Damjanović kaže da bi to što su akcije Aerodroma na berzi moglo da značiti pripremu djelimične privatizacije, dokapitalizacije ili davanje koncesija.

Aerodromi uz rješavanje zamršenih dužničko-povjerilačkih odnosa sa Montenegroerlajsom, i sa povoljnim kreditima mogu da posluju stabilno i u državnom vlašnistvu, tvrdi Damjanović.

Investicije u aerodrome u Podgorici i Tivtu mogu se obezbijediti iz kredita pod povoljnim uslovima, kao što su sredstva EBRD-a, kaže Damjanović.

“Da li su potrebne investicije svakako, da li se pomoću jeftinog novca može doći do investicija koje bi se iz poslovanja otplaćivale i nema potrebe dovoditi novog vlasnika, jer posluju stabilno”, kaže Damjanović.

On navodi da ukoliko hoćemo i rast turističkog prometa onda je jasno da su neophodne investicije, koje može da obezbijedi i država putem povoljnih kredita i istovremeno zadrži stopostotno vlasništvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bojan
Gost
Bojan

Bravo…

Toni
Gost
Toni

Ako su počeli prodaju akcija na berzi, neka se svakako dio zaposlenih pripremi da ide kući.

Libero
Gost
Libero

Kako to da nijedan gradjanin nije dobio akcije Aerodroma a ni mogucnost da svoje vaucere ulozi u isti.Opet nevidjena pljacka i to nedugo kada gradjani Srbije dobijaju akcije od svog najveceg aerodroma.Pljacka,samo pljacka a oni sto im je posao zatvaraju oci pred svim ovim,nemaju srama ni straha.Ponavlja se slucaj Luke Kotor gdje je mali broj zaposlenih dobio ogromna sredstva.Zasto se… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Koji to SDP. Ti što uradiše od države,a i od aerodroma su listom u filijali DPS-a SD-u. (S)tranka (D)irektora i ministara su prodali SDP-e. Naravno tebi je to jasno,ali treba dnevnicu zaraditi. Brajović.Lazović,Šehović………..đe su sad.

Libero
Gost
Libero

Ne brini ti za moju dnevnicu,bolje razmisli o onome sto pisem.Kad kazem da je Ranko idejni tvorac ovakve privatizacije treba da se zna da je tada bio pravnik u luci Kotor i da su tada udruzenim snagama dosli do ideje kako izigrati zakon i uzeti velike pare.Ta saradnja se nastavila i poslije naravno na stetu gradjana.Taj ,,virus,, sposobnosti,koji svi lako… Više »

Send this to a friend