Ekonomija

Ambasada Italije uručila nagradu CBCG

Uručivanje nagrade "Italija 2018"

Ambasada Italije uručila je Centralnoj banci Crne Gore nagradu “Italia 2018” za najbolji predlog kulturne saradnje u 2018. godini i za uspjeh u njegovoj realizaciji.

“Dodijeljena nagrada odnosi se na iniciranje i realizaciju ideje o pripremi izložbe “Novac Republike Italije”, otvorenoj u Muzeju novca na Cetinju 1. juna 2018. godine u sklopu obilježavanja Dana Republike Italije i sedamdesete godišnjice od stupanja na snagu Ustava Republike Italije”, saopšteno je iz CBCG.

Kroz prikaz italijanske lire od 1946. godine pa nadalje, javnost se upoznala sa kulturno-istorijskim vrijednostima koje su italijanski slikari, književnici, istraživači i naučnici ostavili u nasljeđe svojoj zemlji, Evropi i svijetu.

Primivši priznanje u ime CBCG, guverner Radoje Žugić se zahvalio ambasadoru Luki Zelioliju, istakavši da je nagrada plod uspješne saradnje Muzeja novca i Ambasade Italije.

“Naša namjera je bila da, iniciranjem i realizacijom ove izložbe, osnažimo saradnju naših zemalja u oblasti istorije i kulture, ali i da potvrdimo ulogu društveno odgovorne institucije koja podržava projekte koji otvaraju obogaćuju širenje znanja, kao i međunarodnu saradnju”, istakao je guverner Žugić i dodao da Centralna banka Crne Gore ostaje otvorena za realizaciju i drugih inicijativa koje bi doprinijele očuvanju istorijskog i kulturnog nasljeđa iz oblasti numizmatičkih vrijednosti u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan
Gost
Milan

A Zugic i Mehanizam… Na sajtu je RTCG, ne treba vise. Mada ima i velikih brljotina iz Fonda PIO

Mirko
Gost
Mirko

Zugić je za istragu i odgovornost. No brzo ce u diplomatju kao Mugi, pa kad dodje na red…

Mina
Gost
Mina

Zugic je samo za slikanje

Send this to a friend