Ekonomija Ozvaničen početak realizacije projekta Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori

Analize regionalnog i lokalnog tržišta rada

Minule sedmice ozvaničen je početak realizacije projekta “Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori”.
Kroz ovaj projekat sagledaće se specifičnosti privrednih aktivnosti u opštinama. Programi aktivni politike zapošljavanja koji daju rezultate u jednoj opštini, ne znači da su primjenljivi u drugoj. Rezultat u sprovođenju ovog projekta biće izrada analize regionalnog i lokalnog tržišta rada.

Kako bi se kreirale kvalitetne politike i mjere tržišta rada neophodno je koristiti takozvani pristup odozdo prema gore. Zato je Ministarstvo rada i socijalnog staranja odlučilo da podstakne intervencije na tržištu rada koje bi omogućile dobijanje kvalitetnih inputa sa lokalnog nivoa.

“Jedna od tih intervencija je upravo i projekat “Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori”, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, na konferenciji povodom obilježavanja početka realizacije projekta.

“Stoga nam je i namjera da ovim projektom podržimo izradu lokalnih strategija i akcionih planova za zapošljavanje i razvoj ljudskih resursa. Time ćemo direktno adresirati lokalne potrebe i izazove, analizirati situaciju i kretanja na tržištu rada, uzimajući u obzir relevantne partnere”, dodao je Purišić.

Projekat se finansira iz pretpristupnih sredstava (IPA) koja su obezbjeđena kroz Program Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Send this to a friend