Ekonomija

Andrijašević: Podržaćemo edukaciju aktuara i popularizaciju tog zanimanja

Agencija za nadzor osiguranja će podržati inicijative Crnogorskog aktuarskog društva, usmjerene ka edukaciji aktuara i popularizaciji tog veoma interesantnog i atraktivnog zanimanja, koje je od posebne važnosti za čitav sistem osiguranja, istakao je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević tokom susreta sa predstavnicima Crnogorskog aktuarskog društva.

Kako je saopšteno iz Agencije, tokom sastanka razmatrane su načelne ideje i mogućnosti za formalnu edukaciju i usavršavanje aktuarskog kadra, prije svega u cilju dobijanja statusa ovlašćenog aktuara (kojih je u Crnoj Gori trenutno 24), te je dogovorena izrada analize sa mogućim načinima polaganja ispita, u skladu sa standardima Međunarodnog udruženja aktuara.

“Osim toga, dogovorene su i zajedničke aktivnosti na organizaciji seminara i konferencija, koji će imati za cilj dalje usavršavanje ovlašćenih aktuara i generisanje dodatnog interesovanja za buduće ovlašćene aktuare”, dodaju.

Sastanku su prisustvovale i direktorica Agencije Biljana Pantović, kao i glavna ovlašćena aktuarka Ivana Vuletić, dok su Crnogorsko aktuarsko društvo predstavljale predsjednica Lea Obradović i članica Biljana Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Sve strucnjak do strucnjaka

DA NIJE GREŠKA
Gost
DA NIJE GREŠKA

Jesu li to kaguari?

A evo
Gost
A evo

Elokvencija na nivou! 👌

Send this to a friend