Ekonomija

Anđušić: CEDIS uništen; Čađenović: SDT nema vremena da se bavi nama od DPS-a

Čađenović - Anđušić/ foto: Screenprint TVCG

Nijedan direktor u CEDIS-u nije uticao na izborne cikluse pretzhodnih pet godina i problematično je upoređivati to preduzeće sada i za vrijeme kad je DPS upravljao ovom državom, kazao je predsjednik Odbora direktora u CEDIS-u Vladimir Čađenović.

Govoreći o reviziji Državne revizorske insitucije, koja je iz dva navrata dala negativno mišljenje na poslovanje CEDIS-a, Čađenović je kazao da mjesta za negativno mišljenje nema i da su izvještaji populistički i tendeciozni.

“Iz različitih krugova želi da se stvori utisak da se u CEDIS-u dešavaju krupne stvari, a koje nisu u skladu sa važećim propisima. Doziva se SDT po cijeli dan. Ne govorim kao političar već kao direktor ove kompanije. Zoran Jelić sa kolegama iz aprtije želi da stvori takav negativan utisak o nama”, kazao je Čađenović u emisiji “Okvir” na TVCG.

Čađenović tvrdi da je jako problematično je da Jelić uopšte komentariše partijsko zapošljavanje.

“Netačno je da je sedam godina treba za oporavak CEDIS-a. Te najave su neutemeljene, a ja sam na raspolaganju da se sučeljavam sa suprotnim mišljenjima. SDT nema vremena da se bavi CEDIS-om od DPS-a koji im je ostavio posla na pretek”, poručio je on.

Sa druge strane, poslanik DPS-a Mihailo Anđušić ima drugačije mišljenje i tvrdi da je godinama CEDIS sistemski uništavan.

“To pokazuju finansijski itzvještaji. Tvrdim da je DRI najozbiljnija insitucija u državi. Činjenice i brojke su neumoljive”, ukazao je Anđušić.

Poslanik DPS-a tvrdi da je CEDIS doveden na sa dobitka na gubitak od 13 milona eura.

“Ipak, ja tvrdim da je gubitak mnogo veći. Ovo preduzeće je partijski zapošljavanjem uništavano. Doveden je do bankrota i minimum sedam godina treba da prođe da bi stao na zelenu granu”, zaključio je Anđušić.

 

9

avatar
1000
6
3
0
 
9
mujo džegerLifeGradjaninLipovoNikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mujo džeger
Gost
mujo džeger

e da nam je još koji cedis da narod stane na noge i progleda, cedis propast nemere nikad ali je uvijek spreman da pomogne ko će ako neće svoj svome, bar imamo mufte vode i jezera, još kad se udružimonsa dodom na drini đe će nam na boljitak

Life
Gost
Life

A od kad neznaveni Čađo dcg nesposobni zna oko čega sdt ima ili nema vremena.

Lipovo
Gost
Lipovo

Ima li direktora koji je ,,uništio” firmu a da nije nagrađen otpremninom, ima li direktora kome se ,,zakače” novinari a da nije pošao u poslanike? ZATVOR za njih NE VAŽI?

Nikola
Gost
Nikola

Ima i pravo za SDT jer rade po njihovim upustvima
Četiri godine se bave bivšom vlašću a još nijedna sudska presuda
Dižu optužnice bez čvrstih dokaza i mnoge drže u pritvoru dok četnike i popove bodre

Jevrosima
Gost
Jevrosima

Dako ovaj poljoprivrednih iz Zete što je postavljen za izvršnog popravi situaciju

Srdjan
Gost
Srdjan

Jedini ko je unisten je DPS 🤣

Laban
Gost
Laban

Pokušaj da pljačkate i uvedete diktaturu će vas koštati vlasti.Vi ste gori od najgore varijante DPS.To preduzeće je bilo rentabilno dok su ga oni vodili.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

CEDIS klan , bahato se ponasaju ne postujuci zakone ove drzave.

Mirko
Gost
Mirko

Jeste,26%Propade…kako radite i bahatite bice 30%…

Send this to a friend