Ekonomija

Anđušić: Nastavak izgradnje puta Golubovci-Mataguži potvrda odgovorne politike i dinamičnog razvoja Zete

Mihailo Anđušić

Prethodnih sedmica, na zadovoljstvo svih građana Zete, otpočeti su radovi u okviru nastavka rekonstrukcije sljedeće faze putnog pravca Golubovci-Mataguži. Nakon uspješno realizovane prethodne faze ovog projekta, nedavno su otpočeti radovi na narednoj fazi, dijelu putnog pravca od Trešnjice do naselja Gošići. Ukupna vrijednost ove investicije iznosiće gotovo milion eura, kazao je Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Sigurni smo da ukupna javnost u Zeti, a posebno dio stanovništva koji povezuje ova saobraćajnica, dijeli jednake stavove o značaju realizacije ove investicije, a posebno o uspješnosti i kvalitetu realizacije iste. Nije pretenciozno reći da se u ovom trenutku radi o možda i najznačajnijoj infrastrukturnoj potrebi Zete, uzevši u obzir činjenicu da se ona tiče potreba i interesa stanovnika, ma u kom dijelu Zete oni živjeli”, naveo je Anđušić.

Nastavak realizacije ove investicije potvrda je, ističe on, više nego uspješne realizacije ambicioznog Izbornog programa iz 2018. godine, koji je gotovo u potpunosti realizovan.

“Treba podsjetiti da se u ovom trenutku, pored ovako važne investicije, u Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, intenzivno radi na realizaciji mnogih drugih kapitalnih investicija i projekata, koji su od posebnog značaja za kvalitet uslova života svih naših građana. U toku su intezivni radovi na izgradnji prve faze Trga u Anovima, gdje se uveliko radi na betoniranju i popločavanju istog. Zatim, aktivnosti vezane za uređenje platoa, ozelenjavanje i postavljanje ograde oko Centralne kapele u Golubovcima”, dodaje Anđušić.

Takođe, u toku su, kako je kazao, finalne aktivnosti koje će omogućiti skoriji početak realizacije projekata “Dnevnog boravka za stara lica, Pijace domaćih proizvoda kao i izgradnju dječijeg igrališta sa propratnim sadržajima u Botunu”.

“Sve navedeno, predmet je trenutne, aktivne realizacije od strane gradske uprave i nešto je čemu građani Zete svakodnevno svjedoče. Ove aktivnosti, zajedno sa kapitalnim i investicijama druge prirode, koje su realizovane u prethodnom periodu, najbolja su djelatna potvrda odgovorne politike i nikad dinamičnijeg razvoja Zete, koje, siguran sam, na najbolji način osjećaju i vrjednuju sami Zećani”, zaključio je Anđušić.

Send this to a friend