Ekonomija

Arapi na skijalištu 1450 grade hotel sa pet zvjezdica

Ski Resort Kolašin 1450

Podgoričko preduzeće Kolašin Resort&Spa, iza koga stoji arapski kapital, gradiće hotel sa pet zvjezdica „Westin Kolašin Resort“ na planinskom centru skijalištu ,,Kolašin 1450“ u zahvatu Prostornog plana posebne namjene za Bjelasicu i Komove, piše Pobjeda.

Na idejno rješenje tog objekta saglasnost je dao v.d. glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović. Saopšteno je da je hotel projektovan u skladu sa standardima hotelskog operatora Marriot, kao i važećim propisima.

Izvršni direktor podgoričkog preduzeća je Stefan Stojanović, a predsjednik borda i ovlašćeni zastupnik je Mohammed Abdul Alim Chowdhury. Osnivač i vlasnik preduzeća Kolašin Resort & Spa je kompanija Oriental Management INC. Vlada je 20. juna uvrstila ovaj objekat u listu razvojnih projekata, kao prvi koji se realizuje u okviru programa ekonomskog državljanstva. Tada je saopšteno da je vrijednost investicije 11,3 miliona eura i da će otvoriti 66 radnih mjesta.

Projektant hotela je podgorički Studio K, čiji osnivač je Dragan Komatina, a izvršna direktorica Slavica Komatina. Hotel će se graditi na urbanističkoj parceli UP 2, koja pripada katastarskoj opštini Smrčje u opštini Kolašin. Površina te parcele je 6.070 kvadratnih metara.

Objekat je lociran na južnoj strani parcele, koja se graniči sa skijalištem. Sa zapadne i sjeverne strane parcele protiče Paljevinski potok, koji skoro predstavlja prirodnu granicu parcele. Pristup lokaciji je planiran sa zapadne strane preko mosta, koji se nadovezuje na planiranu saobraćajnicu iz pravca Kolašina. Saobraćajnica na lokaciji završava kružnim tokom ispred hotela. Hotel će imati podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Ukupna bruto površina hotela biće 10.532 kvadrata, dok će neto površina biti 9.647 kvadrata.

Imaće 93 smještajne jedinice, odnosno 186 ležaja. Smještajne jedinice su na prvom, drugom spratu i potkrovlju, do kojih vode dva glavna lifta i centralno stepenište za goste. Predviđena su četiri apartmana, a daljom razradom glavnog projekta je moguće povećanje njihovog broja u odnosu na dvokrevetne sobe. Restoran i lobi bar biće u prizemlju sa pogledom na skijalište, u neposrednoj blizini recepcije i hola. Terase u prizemlju hotela će se nalaziti sa južne strane, okrenute ka skijalištu, u nastavku lobija i restorana. Jednu cjelinu čine spa centar, bazen i masaže (smješteni u prizemlju) i teretana koja je smještena u podrumu, a do nje je obezbijeđen direktan lift od smještajnih jedinica.

Kongresna sala će se nalaziti u prizemlju i imaće zaseban ulaz.

Zbog male površine lokacije, predviđena su tri nadzemna parking mjesta i stajalište za autobuse, dok su u podzemnoj garaži planirana 44 parking mjesta za goste i devet za zaposlene. Dominantna površina glavnih fasada će biti obložena ukrasnim vertikalnim elementima u boji i teksturi izbijeljenog hrasta. U drugom planu dominira tamnosiva boja metalnih elemenata (krovni pokrivač, bravarija). Treći plan čine staklene površine sa efektom refleksije zlatno-žute nijanse, i kamene površine koje ih okružuju. Četvrti element likovnosti čine zabatni zidovi pokriveni prefabrikovanim materijalima u teksturi i boji svijetlog mahagonija. Podsjeća se da je PPPN za Bjelasicu i Komove predviđena izgradnja centralne toplane na nivou planinskog centra „Kolašin 1450“ i „Kolašin 1600“. Do izgradnje planirane toplane hotel će se grijati na lož ulje upotrebom specijalnih kondenzacionih kotlova, a taj će sistem biti korišćen za pripremu tople sanitarne vode i grijanje bazena. Biće postavljeno 75 do 80 solarnih kolektora za pripremu sanitarne tople vode.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tamo neko
Gost
tamo neko

“Bog vas kleo pogani izrodi” ! ! !

Aco Arap
Gost
Aco Arap

Dje ste mufloni?

Haris
Gost
Haris

Sad će džemal, šaban & Co, da se bune zbog devastacije prirode aaahahahahahahaha

Sale
Gost
Sale

Opa pancicev vrh part 2!

DPS 🐃🐃🐃🐃
Gost
DPS 🐃🐃🐃🐃

Arap ispod Bjelasice

Brcki
Gost
Brcki

Komove ste posjekli nehumano, od raja i divlje ljepote s kojom se zorimo napravili masakar prirode, a sad hotele maleziski dileri da grade, e nazdravlje potomcima nasim.

Mico
Gost
Mico

Ako nadjete stariju vijest, vidjecete da su ovo “investitori” iz Malezije a ne iz arapskog svijeta.

Bnjj
Gost
Bnjj

Da Šta se radi privatna država nas građane niko ne pita

Montenegrin
Gost
Montenegrin

A ti predlazes?!

Mico
Gost
Mico

Sa srecom da radi i ovaj tvoj hotel kao i svi ostali, predsjednice Milo.

Haris
Gost
Haris

Očigledno ne znaš da čitaš, nije Milov hotel.

....
Gost
....

Nije baš, ali blizu…

Bnjj
Gost
Bnjj

Hoće li hotel raditi cijele godine ili samo sezonski

LSCG
Gost
LSCG

Moze desiti da se razidju sa domacinom pa da domacin svoj ulog kao kolasinac naplati 10 meleona ,pa onda da se zabrani ulaz arapima, pa da se istrazuju oko pranja novca , pa 100 drugih smicalica. Kad nemas centa a porijeklom si kolasinac to ponekad se dobro unovci.

cogito ergo sum
Gost
cogito ergo sum

haha da, da – baš Arapi…

Anonimus
Gost
Anonimus

Ajde dusmani pljujte…Znam sigurno da su projekti prosli kako za prethodni tako i za ovaj hotel.A Arapi su i sada u Kl a vlasnici su bivse Lipke sada Šeratona.Za hotel u centru svi vlasnici zemlje i objekata isplaceni.Eto tako

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Počelo je.

Send this to a friend