Ekonomija

Arbitražni sud pri PKCG i Pravni fakultet ozvaničili saradnju

Foto: PKCG

Predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore, Vesko Božović i dekanka Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof.dr Aneta Spaić poptisali su Sporazum o saradnji Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz PKCG.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i predsjednica Privredne komore, dr Nina Drakić, sekretarka Arbitražnog suda Maja Golović Vojinović, kao i redovni profesori na Pravnom fakultetu, prof.dr Vladimir Savković i prof.dr Dražen Cerović.

“Promovišući ideju unapređenja praktičnih znanja i vještina, postizanja što kvalitetnijeg pravničkog obrazovanja i povezivanja teorije i prakse iz oblasti arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova, a u skladu sa njihovim nadležnostima, ove dvije institucije saglasne su da uspostave međusobne odnose saradnje, uređujući ih”, ističe se u saopštenju.

Foto: PKCG
Foto: PKCG

Predmet ovog Sporazuma o poslovnoj saradnji između Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore je razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti koje budu ocijenjene kao komplementarne sa stanovišta obje strane potpisnice.

Sporazum se realizuje kroz saradnju strana potpisnica u cilju sprovođenja aktivnosti kroz organizovanje zajedničkih okruglih stolova, seminara i drugih aktivnosti u cilju unapređenja i promovisanja arbitražnog  i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova.

“Arbitražni sud pri Privrednoj komori Crne Gore će omogućiti obavljanje stručne prakse studentima Pravnog fakulteta Unverziteta Crne Gore radi sticanja praktičnih vještina”, zaključuje se u saopštenju.

Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore će omogućiti zajednički naučno-istraživački rad kroz naučne i stručno-aplikativne projekte od nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja u oblastima od zajedničkog interesa, koji će doprinijeti afirmaciji arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova.

Send this to a friend