Ekonomija

Asfaltiraju se putevi u Baru, uskoro i novi vodovod u Zaljevu

Dabanović (Foto: Bar info)

Sekretarijat za imovinu, zastupanje i investicije u Baru nastavlja sa realizacijom nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, sa posebnim fokusom na putnu infrastrukturu i vodosnabdijevanje.

Kako je za Bar info kazao sekretar ovog Sekretarijata Vido Dabanović, iskoristili su nekoliko lijepih i sunčanih dana da završe asfaltiranje seoskog puta u Đenovićima u Crmnici.

“Izdvojio bih i radove na uređenju kružnog toka u Šušanju- kod restorana Mimoza koje finansira Turistička organizacija Bar. Zadovoljstvo je što uz takav vid podrške i građani osjećaju direktne benefite od rada TO Bar”, dodao je on.

Od bitnijih poslova u užem gradskom jezgru, on izdvaja završetak radova na regulaciji bujičnog potoka od Doma zdravlja prema moru, pored zgrade Crnotravca i Tropikane.

“Ta investicija je vrijedna oko 60.000 eura, a podrazumijeva osposobljavanje betonskog kanala zatvorenog tipa, čime je napokon riješen problem neprijatnih mirisa i otklonjena stajaća voda”, navodi Dabanović.

Što se saobraćajnica u gradskom jezgru tiče, u toku su pripremni radovi i izbor izvođača i nadzornog organa za izgradnju novog mosta na Reni, koji će na raskrsnici ulica Branka Čalovića i Maršala Tita povezivati park i objekat Zetagradnje sa više stambenih jedinica. Izgradnja mosta će koštati oko 135.000 eura.

Dabanović tvrdi da, kada je u pitanju obezbjeđenje parking prostora za stanare Zeta gradnje neće biti problema, jer su parking mjesta definisana detaljnim planom prema broju stambenih jedinica i shodno tome predviđena je izgradnja podzemnih garaža i prostor oko objekta.

Uskoro će biti okončana i rekonstrukcija i asfaltiranje saobraćajnice pored Mesoprometa i buvlje pijace prema objektima Instituta za suptropske kulture i Srednjoj stručnoj školi i Opštini Bar dužine 410 metara.

Bar je jedan od domaćina Igara malih zemalja koje se održavaju krajem maja, pa su u toku obimni radovi na pripremi terena Sportskog centra za tu značajnu smotru.

“Opština Bar je učinila sve da spremno dočekamo sportiste. Donijeli smo odluku o učešću opštine u finansiranju rekonstrukcije atletske staze i fudbalskog terena sa objektom. Sredstva smo uplatili Olimpijskom komitetu i Fudbalskom savezu koji su u svojstvu investitora, uz opštinu kao suinvestitora, odabrali izvođače radova. Vjerujem da će taj posao biti na vrijeme završen”, kaže Dabanović.

Od investicija koji će obilježiti ovo proljeće izdvaja radove koji se izvode sa ciljem poboljšanja vodosnabdijevanja naselja Zaljevo i Sveti Ivan. U planu je da grubi radovi i priključak budu završeni do kraja maja.

“Taj posao predviđa izgradnju rezervoara, priključka na Regionalni vodovod, distrubutivni cjevovod od rezervoara Zaljevo do Aragane, koji će poboljšati vodosnabdijevanje dijela Polja i dijela koji gravitira tom prostoru. Biće stvorena i mogućnost za vodosnabdijevanje naselja Sveti Ivan, gdje su do kote od 172 metra radovi već završeni. Ti radovi (rezervoar, priključak, cjevovodi) su koštali 800.000 eura. U dijelu izgradnje primarnog cjevovoda opština će, kao vlasnik imovine, posao realizovati blagovremeno. Tender za nastavak tog posla je pripremljen, a riješeni su i imovinski odnosi”, zaključuje Dabanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari Bar
Gost
Stari Bar

Da se radi po Baru oko infrastrukture vidi svako ko oće da vidi. Ovi kojima se žmuri neka nastave.

Rumijatrans
Gost
Rumijatrans

Putna infrastruktura nikad nije bila u gorem stanju u Baru!

Barbados
Gost
Barbados

Ne asfaltiraju se nego se KRPE putevi.. i sto je najgore ne krpe se kako treba nego je ili izbocina ili udubljenje kao da se sprdaju sa nama..

Bnjj
Gost
Bnjj

A đe su radna mjesta ko će tim putevima da ide penzioneri, Bar zaostaje niđe investicija i Posla

Topolica
Gost
Topolica

Dobri Vido iz Rumijatrans.
Jako bistar i vrijedan.
Pametan jako.Službenim kolima stalno ide u Seoce i obilazi puteve.
E crni i nespisobni Vido i lokalna uprava sa Dušanom.

Konura
Gost
Konura

Kako je zglavom? Je li udarila vruća more?

Putnik
Gost
Putnik

Putna infrastruktura nikad nije bila u gorem stanju u Baru! Od mosta na Željeznici do centra cesta je zrela za kompletnu sanaciju, a kakvi su tek putevi u prigradskim naseljima i selima. Kad ce se rijesiti pitanje parkinga na Virpazaru?! Ne možete ni pjesacke prelaze da obnovite a kamo li sto drugo!

Oxo
Gost
Oxo

Mjesec dana niste u stanju da zakrpite rupe na magistrali u Zaljevu. Sramota

Kolumbo
Gost
Kolumbo

Nije to obaveza sekretarijata

ene gi bre
Gost
ene gi bre

“Ovaj čovjek je neuništiv”

Barani
Gost
Barani

Kad planirate da završite put od śuda do Bjeliša stoji evo 10g i ništa se ne dešava,samo pred izbore….

Docleat
Gost
Docleat

I oko Okova,stoji im pod nos 10 godina.

Ivana
Gost
Ivana

Ono iza okova je stvarno ruglo

Senad
Gost
Senad

A kad planiras da zvrsis ulicu 13 u ilino prema zgradama Bhbau?

mark
Gost
mark

Asfaltirajte malo i van centra grada!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

ZaLJevu? Dati nismo Hrvati?
Zalivu, gospodo.

Alfa romeo
Gost
Alfa romeo

Zaljev je pravilno. Zaliv je kad zalivas nesto kao zalivam biljke

ene gi bre
Gost
ene gi bre

Zaljevo je mjesto u opstini

Topolica
Gost
Topolica

Pitomina.Dio mjesne zajednice Stari Bar.
Otuda je dobra Zrinka iz opštine.

OpOp
Gost
OpOp

Kretenu, Zaljevo je mjesto…

Docleat
Gost
Docleat

Hvale se nečim što bi trebalo da je normalno.

Emir Masovic
Gost
Emir Masovic

Molim vas asfaltirate Susanj. Od crkve lijevo. Ima put u krug ali ne asfatiran

Seljanin
Gost
Seljanin

Vido,Crmnica je uz tebe!

Baranka
Gost
Baranka

Bravo to je najvaznije voda i putevi.Trebalo bi jos toga uraditi i ako je dosta uradjeno.Samo nastavite .

Bnjj
Gost
Bnjj

A posao i plate od čega ćes živjet iz Bara mnogo ljudi odlazi

Barbados
Gost
Barbados

Botinooooooooo hahahahahaha

Prc CG
Gost
Prc CG

A koji se to putevi asfaltiraju,Kako vas nije sramota čitav ste Bar iskopali i samo fleke asfaltirali!!!!????Pokazite slike asfaltiranja u bjelišima,put prema zupcima sramota i bruka,potpuno nepropisno i nebezbjedno.

Realan
Gost
Realan

Dako asvaltiraju put u limljane da neidemo onim provalijama

Sssssssss
Gost
Sssssssss

Da je srece to bi bilo asfaltirano sve prije 15godina,a ne sad u 2019. Godini se hvalite sto ste asfaltirali i nove cijevi stavljate.

Send this to a friend