Ekonomija

Atlas banka uspješno dokapitalizovana sa pet miliona eura

Dokapitalizacija Atlas banke AD danas je uspješno obavljena upisom i uplatom akcija u vrijednosti od 5.000.000 eura. Akcije u toj vrijednosti su uplatili Atlas Capital Holding Limited i Atlas Invest doo Podgorica.

Skupština akcionara Atlas banke AD Podgorica 26.maja 2017. godine donijela je Odluku o dokapitalizaciji banke emisijom akcija zatvorenom ponudom postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine, u maksimalnoj vrijednosti emisije od 12.500.000 eura

“Odlukom je predviđeno da dokapitalizacija smatra uspješnom ukoliko se u određenom roku upiše i uplati 40 odsto ukupne vrijednosti emisije”, pdosjećaju u banci.

Odbor direktora Banke 31.maja 2017. godine donio je Odluku o emisiji akcija kojom su utvrđeni detalji iste emisije i rok u kojem akcionari mogu koristiti svoje pravo preče kupovine.

“Obzirom da su do dana 24.jula 2017. godine od strane akcionara Atlas Capital Holding Limited i Atlas Invest doo Podgorica izvršeni upis i uplata akcija u vrijednosti od 5.000.000 eura, u skladu sa usvojenim aktima Banke ispunjen je zadati kriterijum uspješnosti emisije. Do konačnog isteka roka utvrđenog Rješenjem Komisije za hartije od vrijednosti ostalo je još nekoliko dana, nakon čega će se pred istim organom početi sa procedurom dostavljanja potrebne dokumentacije u vezi sa prodajom akcija emisije i pribavljanjem odgovarajućeg Rješenja”, kazali su u banci.

Send this to a friend