Ekonomija

Atlas Hotels prošlu godinu završili u gubitku od 8,16 miliona eura

Duško Knežević

Posljednjeg dana 2018. godine Atlas Hotels Group iz Bara do skora iz portfolija kompanija Duška Kneževića, imao je ukupne nepokrivene gubitke od 8,16 miliona eura, pokazuje revizorski izvještaj poslovanja ove kompanije, pišu Dnevne novine.

“Na kraju poslovne 2018. godine, društvo je iskazalo gubitak u iznosu od 1,72 miliona eura. Akumulirani gubitak na taj dan iznosio je 8,16 miliona eura, a 31. decembra 2017. godine 6,44 miliona eura. Osnovni kapital bio je 16,23 miliona, a umanjen za gubitke i uvećan za revalorizaciju iznosio je 8,1 milion eura”, navodi se u rezultatima poslovanja.

U dokumentu u koji su Dnevne novine imale uvid navodi se da ovom privrednom društvu, nastalom 2009. godine transformacijom HTP Korali, zvanično pripadaju hotel Sozina i restoran Zlatni nar u Sutomoru, te motel Rumija na Ostrosu i bife Putnik u Baru. A

tlas Hotels Group je vlasnik i Autobuske stanice, parkinga i placeva u Petrovcu, nekadašnjih plastenika “13. jula” u Golubovcima i placa na atraktivnoj lokaciji u Pržnom. Zbog nezavršenih poslovnih aranžmana sa kompanijom Adria Investment Group iz Dubaija, i dalje je vlasnik jedne četvrtine hotela Princes u vrijednosti dva miliona eura, kao i cijelog zemljišta oko hotela nadomak stadiona i Sportskog centra Topolica u Baru. Hotel Vir na Virpazaru je od 2016. godine u svojini Atlas banke.

“Kao što je prikazano, 5. aprila 2019. godine uveden je stečaj u Atlas banku. Na računu društva na taj dan bilo je 55.726,38 eura i predmetno potraživanje je prijavljeno u stečajnu masu”, precizira ovlašćeni revizor ovog izvještaja.

Ukupna aktiva iznosila je 8,19 miliona eura, a vrijednost nekretnina i investicija bila je procijenjena na 5,85 miliona eura što je za skoro 2,5 miliona manje nego na kraju 2017. godine. Neto gotovina dostigla je čak 113.905 eura, ali je taj rezultat zanemarljiv. Neto rezultat ove hotelske grupe na kraju 2018. godine bio je gubitak od 1,72 miliona eura, najvećim dijelom uslovljen usklađivanjem vrijednosti restorana Zlatni nar i zemljišta kod hotela Princess, koji su rezultirali rashodima od 1,77 miliona eura.

“Društvo je 31. decembra 2018. godine u svojim bilansima iskazalo osnovni kapital od 16,23 miliona eura koji čini akcijski kapital podijeljen na 5,02 miliona akcija”, precizira se u izvještaju.

Navodi se da je grupa upravljala hotelom Vir na Virpazaru tokom prošle godine, na osnovu ugovora o korištenju zaključenog s Atlas bankom, te da to neće biti slučaj u 2019. Takođe je precizirano da je 31. marta ove godine Atlas Hotels Group imalo samo jednog zaposlenog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Zara Radulovica za menadzera i idete u veliki plus.Cojak se dokazao.

anci@mail.com
Gost

Samo ste zaboravili da kazete da vec par mjeseci Dule nije vecinski vlasnik vec Baca Radovic ….

Joo
Gost
Joo

kakve veze ima zadnja 1-2 meseca sa gubitcima koji se pisu vec godinama…..

Hikmet
Gost
Hikmet

Što nam neko ne objasni razliku imeđu poslovanja Vektre i Atlas grup u odnosu na Državu? Čisto da znamo da je jedino Knežević nepošten biznismen.

Mila K
Gost
Mila K

A šta bi ovdje bilo sporno? Revizorski Plantaža je još gori, pa nema ovog preteranog lažnog plakanja. G-din Knežević nikada nije bio ozbiljan biznismen, ali je bio biznismen vladajuće partije u CG. To su činjenice koje se ne mogu zaboraviti, jer je sad vrijeme da se Knežević mrzi i targetira pošto je dobra moneta za potkusurivanje na javnoj sceni.

Baš lijepo
Gost
Baš lijepo

Domaćinski odnos prema privatizovanim hotelima.

Send this to a friend