Ekonomija

Aukcija za prodaju državnih obveznica sljedeće nedjelje

Na Montenegroberzi će se u ponedjeljak 27. maja i utorak 28. maja održati aukcija za prodaju obveznica države Crne Gore.

Kako je saopšteno, obveznice će biti emitovane u skladu sa Odlukom o emisiji državnih hartija od vrijednosti, koju je usvojila Vlada Crne Gore i Rješenjem o odobrenju prospekta za javnu ponudu emisije državnih obveznica, odobrenog od strane Komisije za tržište kapitala.

Iznos ukupne emisije je 140.000.000 eura, a iznos emisije druge tranše je 115.377.000 eura.

Obveznice druge tranše emituju se u ukupnoj količini od 115.377 obveznica, nominalna vrijednost je 1.000 eura po jednoj obveznici.

Rok dospjeća navedenog instrumenta je pet godina, odnosno 2024. godine. Radi se dužničkoj dugoročnoj obveznici i vlasnicima će biti isplaćena jednokratna otplata glavnice na dan dospijeća i godišnja kamata.

Obveznica nosi fiksnu kamatnu stopu u iznosu od 3.0 odsto sa godišnjim rokom dospijeća počev od 22. aprila 2020.godine.

Zaključenje transakcija će se obavljati putem članova Montenegroberze AD Podgorica – brokerskih kuća.

Na toj osnovi zainteresovani privredni subjekti i građani mogu kupovati državne obveznice posredstvom brokerskih kuća koje posluju na Montenegroberzi AD.

Zaključenje transakcija se može obaviti i posredstvom banaka, koje imaju dozvolu i licencu za obavljanje kastodi poslova na crnogorskom tržištu kapitala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
iff
Gost
iff

Moraju svaki mjesec da se zadužuju ne bi li kako platu izgurali. Nadaju se da će do početka sezone moći ovako a onda da će preživjeti nekoliko mjeseci na sezonske pare.

Send this to a friend