Ekonomija

Azerbejdžan zainteresovan za ulaganja u Glavni grad i Deponiju

Izvršni direktor preduzeća “Deponija”, Arsenije Boljević, danas je primio u zvaničnu posjetu direktora Kulturno – ekonomskog centra Azerbejdžana u Crboj Gori, Sejrana Mirzazada.

Tokom razgovora direktor Boljević upoznao je uvaženog gosta sa osnovnom djelatnosti preduzeća Deponija, značajnim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu kao i planovima za nove investicije.

Mirzazada, koji je odnedavno  imenovan i za predstavnika Konferenciije azerbejdzanskih poslodavaca za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, izrazio je interesovanje za moguća ulaganja u Glavni grad Podorica i preduzeće Deponija. Sa pozicije na kojoj se nalazi,  Mirzazada dodatno će doprinijeti da u skoroj budućnosti o potencijalima kojima raspolaže Deponija informiše privredne subjekte u Azerbejdžanu.

Kako saopštavaju iz ovog preduzeća, na taj način bi se napravio prvi korak ka mogućim ulaganjima u neke od planiranih projekata Deponije u prvom redu na investiranje u oblasti proizvodnje električne energiije iz bio gasa.

“Aktivnosti na ispunjavanju najviših ekoloških standarda su bili i ostali prioritet u radu Društva što predstavlja dominantan dio politike i Glavnog grada Podgorica i države Crne Gore”,  Boljević.

Da je to primjetno, sa pozicije predstavnika Azerbejdžana u Crnoj Gori, potvrdio je uvaženi gost  koji je dodao da nivo brige u primjeni savremenih tehnologija u Deponiji treba biti primjer najbolje prakse za cijeli region.

Send this to a friend