Ekonomija

Ažurirana crna lista poreskih obveznika

Pljevaljska Vektra Jakić nalazi se na vrhu liste 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija. Ovo preduzeće duguje preko sedam miliona eura poreza, na drugom mjestu je Vektra Montenegro koja duguje preko četiri miliona.

Deset najvećih poreskih dužnika

Na drugoj listi imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja na prvom mjestu se nalazi Montenegro airlines sa 19 miliona eura duga, slijedi Rudnik Uglja sa više od šest miliona i Željeznički prevoz Crne Gore sa preko 4 miliona duga.

“Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom”, navode iz Poreske uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gugaj
Gost
Gugaj

Evo vidim svi u reprogram. Lijepo bas.

brkoo
Gost
brkoo

sve nam je ovako
zašto se sada ne oglasi premijer da se naplate poreska dugovanja

Sano
Gost
Sano

Zeljeznica pa Plantaze ponosi ove Vlade sslju im cestitke a aerodrome treba valorizovati. Sprdnja.

Zvrk
Gost
Zvrk

Kome su istakli ovu listu ovi iz poreske uprave. Za priganicu bez racuna kazne po nekoliko stotina eura. Spiskovi ne trebaju narodu nego poreskoj upravi. Zna se sta se radi sa poreskim duznicima.

Gugaj
Gost
Gugaj

Hajahah jure mene kad prodajem kokice i klasove. Nemaju kad za ove reprogramirane.

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

Vektra sa svojim preduzecima duguje skoro 20 miliona za poreze i to ko zna jos od kad i niko nista . Niti ga ko cera , niti ga ko tuzi ,niti mu ko imovinu izima niti mu ko daje limit do kad da plati … nista ,apsolutno nista … ne znam samo sto objavljujete ovakve price pod ovakvim naslovima ………… Više »

Goričanin
Gost
Goričanin

Da ima poštene vlasti pa da se naplate dugovanja od patriota, zamislite koliko je tu bolnica, škola, vrtića, putva

Pil
Gost
Pil

Sve su to povlascene firme, a medju njima su i uspjesne u poslovanju, samo se namjerno pravi poreski dug da bi se lako pokrenuo programirani stecaj jednog dana.

Send this to a friend