Ekonomija

Babić: Poboljšanje konkurentnosti privrede preduslov za ubrzani ulazak u EU

Ekonomski razvoj i poboljšanje konkurentnosti privrede predstavljaju preduslov za ubrzavanje procesa pridruživanja Evropskoj uniji svim ekonomijama Jugoistočne Evrope, izjavio je generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima, Radosav Babić, na otvaranju konferencije na kojoj je predstavljena publikacija “Konkurentnost Jugoistočne Evrope 2018”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, osnovni ciljevi predstavljanja nove publikacije Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj OECD su bolja integrisanost zemalja regiona i povećavanje njihove konkurentnosti na globalnom nivou.

“Vjerujem da će svaka od ekonomija našeg regiona, u okviru sopstvenih kapaciteta i sa regionalnim mehanizmom podrške, učiniti sve napore da obezbijedi uspješnu implementaciju predloženih mjera definisanih od strane OECD-a u narednom periodu”, rekao je Babić.

Navedena publikacija je, kažu u Ministarstvu, izuzetno značajna sa aspekta pozicioniranja Crne Gore i regiona kao investicione destinacije i za njeno kreditno rangiranje od strane međunarodnih institucija.

“Ona predstavlja i jednu od najkompleksnijih publikacija ove vrste. U proces njene izrade bio je uključen ogroman aparat sačinjen od oko 1.200 predstavnika vladinih institucija zemalja regiona i veliki broj predstavnika privatnog sektora, regionalnih organizacija, akademije, nezavisnih eksperta, nevladinih organizacija”, naveli su iz Ministarstva.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Evropske Komisije, OECD-a i drugih partnerskih organizacija, kao i predstavnici akademije, privrede i civilnog društva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Johnny B
Gost
Johnny B

A koja privreda raspadi jedni razvijali se vi ka nasa industrija i privreda 😁

Send this to a friend