Ekonomija

Balota: Razmotriti izgradnju zajedničkog graničnog prelaza Dračenovac

Adis Balota

Velike kolone automobila, autobusa i kamiona na graničnom prelazu Dračenovac (magistralni put Rožaje – Novi Pazar) su duži niz godina svakodnevna pojava koja stvara velike probleme lokalnom stanovništvu u pograničnim gradovima, ali i brojnim turistima koji koriste ovaj prelaz, saopštio je potpredsjednik SDP-a Adis Balota.

Prema njegovim riječima, i poslije godinu dana od pandemije, u vrijeme upravo završenih prvomajskih i uskršnjih praznika, kolone su bile kilometarske, a čekanje na ulaz i uzlaz višesatno što je jasan pokazatelj kakvo će biti stanje u toku predstojeće turističke sezone.

“Posebni problem dugog čekanja predstavljaju za stanovnike Rožaja koji su decenijama usmjereni na svakodnevnu saradnju sa susjednim Opštinama u Srbiji, Novim Pazarom i Tutinom”, kazao je Balota.

Zaključuje, da će zato tražiti od nadležnih u ministarstvu unutrašnjih poslova da u razgovorima sa državnim organima Republike Srbije razmotre mogućnost izgradnje zajedničkog graničnog prelaza, što bi značajno ubrzalo protok ljudi i robe, a stanovnicima pograničnih opština neprocjenjivo olakašao komunikaciju, samim ti i mogućnost razvijanja ekonomske i drugih oblika saradnje.

Send this to a friend