Ekonomija

Ban: Pomorski saobraćaj će dati u zakup trajekt Morskom dobru

Dejan Ban, Foto: gradski.me

Izvršni direktor Pomorskog saobraćaja Dejan Ban potvrdio je za Pobjedu da će ustupiti u zakup svoj trajekt Morskom dobru.

<<<Promjena plana: Vlada spremna da kupi ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja<<<

“Mi ćemo dati u zakup trajekt. Tim činom bi trebalo da se kupi vrijeme do konačnog rješenja ovog problema”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, jasno je da je trajektna linija Kamenari-Lepetane veliki problem, nešto što maltetira građane Boke i Crne Gore i da se mora konačno odgovorno prići svemu.

“I u tom cilju, doduše nevoljno, nerado, napravićemo neki baj-pas. I da vidimo da li premijer ozbiljno misli to što priča. Da li su ovo opet neki štosevi ili ozbiljna želja da se ovaj ozbiljan problem riješi”, naveo je on.

Ban naglašava da sve ovo daleko prevazilazi interese nekog Bana, “nekog Blaža Rađenovića ili bilo kog drugog pojedinca.”

“Jasno je odavno da je problem složen i da naprosto moramo probati rješavati ga. Sadašnji ambijent je prouzrokovao da se odustalo od nekih pritisaka, ucjena, jednostranih i odluka i da će dovesti do nekog rezultata”, zaključio je Ban.

Abazović je ranije danas saopštio da je država voljna da kupi ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja koji su u vlasništvu braće Ban.

“Trajekt ćemo unaprijediti, biće besplatan sve dok servis ne bude na visokom nivou. Nadam se da ćemo i taj cilj da postignemo. Nisu lake procedure oko potencijalne zakupnine”, rekao je Abazović novinarima.

Prema njegovim riječima ako ima volje, Vlada je spremna na saradnju sa Pomorskim saobraćajem.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE962
Gost
MNE962

Vi ga vise necete karte naplacivat, Dr. Dritan nedavno rekao Dejanu Banu na Televiziji Vijesti.
Bravo Dejane, trebao si trazit 5000€ na dan, morali bi ti platit jer oni iz Morskog Dobra pojma nemaju kako funkcionise biznis u brodarstvu.

Kamenari
Gost
Kamenari

E postigo si dogovor dobar sa dritkom plitkom

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

Para vrti dje burgija nece 😂😂😂

Rukfaš
Gost
Rukfaš

Dobar biznis… 1000 EUR-a dnevno. Oni plaćaju gorivo, osiguranje, održavanje, radnike, koncesiju… Ti se ne sjekiraš ni oko čega. Daj im i ostale trajekte. Uzimaš 5… 6 hiljada dnevno, 2 miliona godišnje… Đe to ima osim kod brata kuravog. Bolji ti je od Mila. Zovi ga za kuma.

Simo
Gost
Simo

Rufkaš,pa je li on kriv tome ili vlada?
Ne shvatam komentar.
Nikad li ništa ne valja.
Narod pun zlobe i mržnje.
Kupi ti jedan pa ga rentiraj.
Dritko će to omah prihvatiti

Rukfaš
Gost
Rukfaš

Simo druže… ne navijam za kudavog ni za ovakvu vladu. Navijam za Bana da i građani koji glasaju OVO zlo shvate koga su glasali.

Pomatrač
Gost
Pomatrač

Došla maca na vratanca.

Broj
Gost
Broj

Kad dodaš sve ostale troškove , bolje je prošao nego on da vozi. Još kad im iznajmi sviš 6-t dodje on ponovo na onu cifru kad je on karte naplaćivao.

General
Gost
General

Svaka čast gospodinu Banu

Turista
Gost
Turista

Opet neka igrica ! Samo u malo drugačijim formi .

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Blažo Rađenović bi morao da pročita Zakon o javnim nabavkama, a ne da priča nebuloze na javnom servisu. Ako se analizira ono što je izjavio, izgleda da on i prije otvaranja ponuda zna ko će dobiti posao, sumnjivo, a?

MilosNk
Gost
MilosNk

Banu se vise isplati da ih da u zakup.🤣🤣🤣. Kakvi su ovo experti sta je ovo. Sva odgovornost na drzavu a Ban ce uzeti od zakupa kao da je drzao svoju firmu

Aviator
Gost
Aviator

Jes…posto placa 30000 mjesecno u Bijelu za lezarinu plus poslovodji nadogradnju kose u Tursku

Plavi čuperak
Gost
Plavi čuperak

Jes…360000 je po tebi isto sa 10000000…dobra ti je računica…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da sam ja na Banovom mjestu ne bih dao ni jedan trajekt, ionako se pričalo da će se ova sezona dočekati kako to dolikuje, evo smo je dočekali.

rewq
Gost
rewq

ti nebi ali opn zna da mu je svaki trajekt čist trošak ako ne radi

Darija
Gost
Darija

Znači bespotrebno su ovi spasitelji potrošili 570.000 €. Ili nijesu jer su se oni ugradili.

JovoZ
Gost
JovoZ

Naravno, to je jedini način, ako do nekog dogovora dođe u najskorije vrijeme, da, koliko-toliko, spremni dočekamo turističku sezonu. To ne znači da tužilaštvo ne treba da omah procesuira sve odgovorne za ugrožavanje državnog interesa po ovom pitanju u proteklih nekoliko mjeseci.

Mrgud
Gost
Mrgud

Je i se odmah moglo dogovoriti oko trajekata? ,,Inat je pogan zanat”.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Izgleda da su Brat Abaz i Kum Ban ipak napravili neki dil. Ako neka, sa srećom. 😉

GorSt
Gost
GorSt

Kao neko ko zivi u Herceg Novom i koji je iskreno zabrinut zbog ovakvih nebuloza u vezi trajekta pozdravljam inicijativu da date u zakup trajekte i da se pronadje resenje. Niko ko ima zdravog razuma ne sme da se inati jer sezona je vec pocela i ogromne su guzve a problem se mora resiti.

Tayo
Gost
Tayo

Sad vam odgovara Ban? On nije više problem nego rješenje problema?

Send this to a friend