Ekonomija Crnogorskom Telekomu međunarodna nagrada za izvrsnost u korisničkom iskustvu

Banović: ECXA priznanje nezavisna potvrda da uspješno opravdavamo povjerenje korisnika

Crnogorski Telekom dobitnik je priznanja ECXA – Evropske nagrade za izvrsnost u oblasti korisničkog iskustva, koja se godišnje dodjeljuje u Londonu. Telekom je u veoma jakoj konkurenciji – u kojoj su i najveće evropske telekomunikacione kompanije – dobio zlatnu medalju u kategoriji za Najbolje korišćenje povratnih korisničkih informacija (Best Use of Customer Insights & Feedback), i to za platformu Glas naših korisnika.

Krajnji cilj implementacije Glasa naših korisnika je stvaranje najboljeg korisničkog iskustva na tržištu i pretvaranje korisnika u najbolje promotere usluga i servisa Telekoma, što je međunarodni žiri koji dodjeljuje ECXA priznanja prepoznao i nagradio, poručuju iz Telekoma.

Glas naših korisnika je platforma Crnogorskog Telekoma za mjerenje korisničkog iskustva, koju smo implementirali prošle godine. Kroz ovu platformu prikupljamo mišljenja i reakcije korisnika koji su kontaktirali sa nama, i njihovi odgovori i ocjene su dostupni na svim nivoima u organizaciji.

Na taj način brže reagujemo na povratne informacije koje dobijamo, kako negativne tako i pozitivne, i imamo direktan feedback na akcije i servise koje lansiramo na tržište“, objasnio je Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu.

I sami korisnici su u prethodnom periodu u više navrata prepoznali Crnogorski Telekom kao kompaniju koja najbolje vodi računa o njihovima potrebama, što nije samo priznanje već i obaveza da u Telekomu te rezultate dodatno opravdaju.

“Priznanje ECXA je – uz rast korisničkog zadovoljstva koji bilježimo u lokalnim mjerenjima – nezavisna potvrda da smo sa Glasom naših korisnika na pravom putu. Takođe, ne smijemo zaboraviti ni brojne incijative koje smo od prošle godine realizovali kroz program nagrađivanja pod sloganom ‘U dobrim rukama’, što je dio aktivnosti koje javnost vidi, za razliku od interne platforme Glas naših korisnika.

Imajući u vidu sve to, uz neprekidno proširivanje portfolija usluga i modernizaciju mobilne i fiksne mreže, mogu sa zadovoljstvom da kažem da uspješno opravdavamo povjerenje korisnika i imamo čvrstu bazu za održiv rast u narednom periodu“, zaključio je Banović.

Awards International je međunarodni program koji organizuje događaje i dodjele nagrada širom svijeta, uključujući i London, Amsterdam, Istanbul, Beograd i Dubai. Međunarodno priznanje za izvrsnost u pružanju korisničkog zadovoljstva osnovano je prije 12 godina, a ovogodišnji pobjednici u drugim kategorijama mogu se pronaći na zvaničnom sajtu https://eurocxa.com/winners- and-finalists-2022

Send this to a friend