Ekonomija

Bar-Boljare: Ministarstvo traži dozvolu za gradnju šest mostova i tri tunela

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predalo je nedavno zahtjev za izdavanje građevinske dozovole za poddionicu 4.1 prioritetne trase auto-puta Bar-Boljare. Na pomenutoj poddionici biće izgrađeno ukupno šest mostova: “Uvač 1”, “Uvač 2”, “Uvač 3”, “Uvač 4”, zatim “Pajkov vir” i “Čestogaz”, pišu Dnevne novine.

Pored mostova, na poddionici 4.1, odmah nakon dobijanja građevinske dozvole od Ministarstva održivog razvoja i turizma, kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, počeće gradnju i tunela “Vitanovice”, “Zećka” i “Pajkov vir”. Osim mostova i tunela, na ovom dijelu prioritetne dionice biće izgrađen i dio otvorene trase.

Prošle nedjelje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zatražilo je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poddionicu 4.4.1.

Na tom dijelu auto-puta biće izgrađeni mostovi “Tara 1” i “Tara 2”, tunel “Mateševo”, zatim petlja na Mateševu, kao i pripadajući djelovi otvorene trase.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Ministarstvo održivog razvoja i turizma po ubrzanoj proceduri će izdati građevinske dozvole, što će značajno povećati dinamiku radova na prioritetnoj dionici auto-puta Smokovac-Uvač-Mateševo.

Za gradnju prve dionice do sada je izdato 12 dozvola, a do sredine juna biće izdate sve dozvole. To je nedavno potvrdio i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Osman Nurković

“Očekujemo izdavanje i 13 dozvola, a vrlo brzo ćemo dobiti i još tri građevinske dozvole za tri poddionice kojima su odobreni projekti. To je praktično 16 dozvola i ostaju nam još tri, koje bi trebalo da budu izdate do sredine juna”, precizirao je Nurković.

Trenutno je za ovaj projekat angažovano 1.820 radnika, od čega je 615 iz Crne Gore. Prema očekivanjima ministra saobraćaja, ove godine će se na prvoj trasi auto-puta utrošiti 194 miliona eura do mogućih 200 miliona.

Izvođač radova, kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, sa podizvođačima, trenutnio radi na 32 kilometra otvorene trase.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zorana
Gost
zorana

Tacno zamisljam tok ponosenja ovih zahtjeva…aj samo nesto nasvrljate i stavite naslov zahtjev. Da imamo papir na osnovu kog dajemo dozvolu

Send this to a friend