Ekonomija

Barska plovidba planira obnovu linija Bar-Bari i Bar-Ankona

Foto: Barska plovidba

Barska plovidba AD Bar u prvom kvartalu 2023. godine ostvarila je profit u iznosu 1.197.000 eura. Odbor direktora prelaže kupovinu Ro-Ro putničkog broda i obnovu trajektnih linija Bar-Bari i Bar-Ankona.

Odbor direktora te kompanije je juče jednoglasno usvojio finansijske iskaze za prvi kvartal i izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom poslovanja.

Ostvareni rezultat, kako navode, je na nivou planiranog i predstavlja nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Barske plovidbe AD.

“Takođe, Odbor direktora želi obavijestiti akcionare i ostale stakeholdere, da je na današnjoj sjednici usvojena Odluka o dopuni dnevnog reda redovne Skupštine akcionara zakazane za 27.6.2023. godine sa zahtjevom Odbora direktora prema akcionarima da odobre kupovinu Ro-Ro putničkog broda AF FRANCESKA, čime bi se stvorili uslovi da naša kompanija nakon šest i po godina, ponovo aktivira trajektnu liniju Bar – Bari i Bar – Ankona”, ističe se u saopštenju.

Odbor direktora Barske plovidbe je kazao da je kupovina Ro-Ro putničkog broda planirana sopstvenim sredstvima, koja će biti obezbijeđena realizacijom projekta rekonstrukcije “Stara upravna zgrada” koji je u toku i trenutno je u fazi pripreme dokumentacije za javni poziv za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta.

“Odbor direktora je na sjednici konstatovao da kompanija ima obezbijeđena sredstva da samostalno izmiri predstojeću ratu ka kineskoj Exim banci, kao i da isfinansira iz tekućih prihoda kompletne radove na projektu Stara upravna zgrada”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simke
Gost
Simke

Bravo za cladu cg konacno

Hilmo
Gost
Hilmo

Bravo kad je dps rasproda sve i pokra makar vi uzmite brod da vratite zivot u bar

Vedrana
Gost
Vedrana

Opismeni se ti prvo za početak.😂😂😂

Miso
Gost
Miso

Ko vodi to kakvi strucnjaci I neznalice bice veselo

Renjas
Gost
Renjas

Ja sam procitao “planira obnovu litija” 😂

Tacno mi fale litije, najljepsi period u istoriji CG.

Hvala.

Miso
Gost
Miso

Posto kilo

Madam
Gost
Madam

I to je DrPS uspio da uništi. Nevjerovatno da još ima individua koje ih glasaju.

A sto je ovo😂
Gost
A sto je ovo😂

Ovo ce popovi i abazovic da svercuju.

Marsal
Gost
Marsal

Prodali ste lamine i ocete sa kupite laminu opet. Dokle će lopovska vlada da krade ovako otvoreno što radi sdt što ne hapse

Neo
Gost
Neo

Sad će samo da pokupe ostatke dps-a

Primorac
Gost
Primorac

Bilo kako bilo ali ovi politicari stalno izlaze sa ovakvim ili slicnim objavama pred izbore. Zasto se to nije mogli desiti ranije.

13 Jul
Gost
13 Jul

Nemogu vjerovat da kupujete laminu iz 1979godine, brod koji treba da ide u staro zeljezo!

Cale
Gost
Cale

Mora procenat da se uzme.Traži NAAAAAAAAAAAROOOOD!!!

Send this to a friend